- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (05.09.2013, 19:22)
- Laura Mitran
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
REPORTAJ: Moartea lui Ionuţ lasă în urmă durere şi revoltă faţă de o problemă cotidiană
Ionuţ, copilul sfâşiat de câini vagabonzi în Bucureşti, a fost condus pe ultimul drum, joi, de membri şi apropiaţi ai familiei, dar şi de zeci de oameni care nu l-au cunoscut, dar care şi-au exprimat astfel revolta faţă de ceea ce i s-a întâmplat acestuia şi faţă de ceea ce trăiesc zilnic.
Urmărește
1452 afișări
REPORTAJ: Moartea lui Ionuţ lasă în urmă durere şi revoltă faţă de o problemă cotidiană
Pe la capela Bisericii Sf. Gheorghe de pe Calea Griviţei au trecut, de dimineaţă, zeci de oameni, să aprindă o lumânare la căpătâiul copilului despre care au tot auzit în ultimele zile. Moartea lui, de o violenţă înspăimântătoare, survenită, nici mai mult, nici mai puţin, decât în timpul unei ieşiri la joacă, în apropierea unui parc din Bucureşti, i-a făcut pe mulţi locuitori ai Capitalei să se revolte faţă de problemele pe care le întâmpină zi de zi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
"Toţi cei din Bucureşti sunt expuşi unui pericol zilnic", a spus o femeie în vârstă, arătând că oamenii obişnuiţi nu ies din vile cu bodyguarzi după ei şi nu merg în jeep-uri, precum cei aleşi să se ocupe de problemele lor.
Şi astfel, în faţa bisericii, oamenii şi-au luat la rând ofurile: că au fost muşcaţi de câini de mai multe ori, că la ei în parc sunt haite, că-şi duc copiii la şcoală înarmaţi cu ciomagul - realităţi care, ziceau ei, "nu se văd din spatele geamurilor fumurii".
Critici virulente la adresa politicienilor şi primarilor s-au auzit, astfel, din toate părţile. "Iau măsuri numai pentru buzunarul lor", "de ce n-au rezolvat până acum?", "e vorba numai de interes financiar, nu de protecţia animalelor", "să se facă referendum pentru demiterea primarilor, nu pentru eutanasierea câinilor"- sunt doar câteva dintre opiniile celor veniţi la funeraliile copilului de patru ani.
Peste toate astea, propunerea primarului Sorin Oprescu de organizare a unui referendum local prin care cetăţenii să se pronunţe pentru sau împotriva eutanasierii nu este văzută cu ochi buni, iar asta cel puţin de către femeia care vorbise despre pericolul zilnic la care sunt expuşi bucureştenii de rând. "E o cheltuială în plus. Au legislaţie, pot să dea ordonanţă de urgenţă. În momentul în care câinii nu sunt adoptaţi, trebuie eutanasiaţi. Nu avem nevoie de referendum", a spus ea.
Problema care trebuia de mult rezolvată a fost, de altfel, pe buzele tuturor. O problemă pe care toţi o cunoşteau prea bine şi care făcea parte din cotidian, dar care acum a dus la producerea unei tragedii. Felul în care a murit un copil de patru ani şi ce e în sufletul părinţilor acestuia sunt lucruri care nu lasă însă loc de nicio dezbatere.
Unii oameni, în schimb, caută o aşa-zisă logică a celor întâmplate, gândind că a fost tras un semnal de alarmă, că sunt necesare soluţii şi că tragedia nu li se va mai întâmpla altor copii şi părinţi.
Alţii nu găsesc consolare. "Un copil intră azi în pământ CA SĂ CE? Ca să se trezească alţii SĂ CE?", a spus cea care l-a îngrijit pe Ionuţ la creşă, în timp ce naşa îşi aminteşte cum copilul şi-a serbat ultima oară ziua de naştere şi era..."ca un îngeraş".
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Înfiorător! Ce a apărut la locul accidentului din Roșiori? Oamenilor care trec pe stradă nu le vine să creadă
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe