Scad cererile de viză pentru migranţi în Marea Britanie

Numărul migranţilor care solicită vize pentru a intra în Marea Britanie a scăzut cu o treime în ultimele 12 luni.

Urmărește
2001 afișări
Imaginea articolului Scad cererile de viză pentru migranţi în Marea Britanie

Imagine cu caracter ilustrativ

Numărul lucrătorilor străini, al studenţilor şi al familiilor acestora care solicită vize pentru a veni în Marea Britanie a scăzut brusc cu o treime în ultimele 12 luni pe fondul modificărilor legislaţiei realizate de guvernul conservator, scrie BBC.
 
De la începutul anului 2024 guvernul conservator a interzis majorităţii studenţilor internaţionali să îşi aducă membrii familiei în Regatul Unit, asta după ce vizele eliberate persoanelor aflate în întreţinerea studenţilor au crescut spectaculos, de la aproximativ 16 000 în 2019 la 135 000 în 2022.
 
Numărul migranţilor şi al membrilor familiilor acestora care solicită vize a scăzut de la aproximativ 141.000 în iulie 2023 la 91.000 luna trecută, conform cifrelor provizorii ale Ministerului de Interne.
 
O scădere şi mai mare s-a înregistrat în cazul solicitanţilor de vize pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii şi îngrijirii sociale, care a scăzut cu 80%, mai scrie BBC.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici