- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Editorial CTP: Simona a câştigat
Simona a început meciul cu Sharapova într-un fel care m-a adus în stare să sar de pe scaun: în loc să încerce să forţeze printr-un joc de regularitate greşeala agresiv-ofensivei rusoaice care nu face pas înapoi, ataca ea prima! Uluită, marea campioană a făcut nenumărate greşeli neforţate, deoarece nu-i venea să creadă că mica Mangustă îi sare la gât.
Simona Halep (Imagine: MediafaxFoto)
Apoi, în setul 2, s-a întâmplat ce aşteptam cu teama: Maria Sharapova, la care fetiţa Simona Halep se uita la televizor, la Constanţa, când câştiga Wimbledonul, ne-a spus că se numeşte Sharapova, nu altfel. Cu psihicul tăbăcit în atâtea confruntări la cel mai înalt nivel, Maria cea Mare şi-a împins la limită jocul ofensiv, ţintind să adune 4-5 lovituri decisive care să-i intre la rând. Nu atât punctele o interesau, cât să-şi refacă încrederea. Şi după ce asta s-a întâmplat, dintr-o dată tot ce-i ieşea un deget dincolo de tuşă a început să-i intre un deget dincoace.
Ei, aici, Simona s-a speriat. N-a avut tăria să mai atace, să „se ia în gură” cu Sharapova, pe contre. Nu era sigur nici aşa că ar fi câştigat, dar era singura şansă.
Jocul de aşteptare a greşelii rusoaicei în care s-a afundat Simona, cedând iniţiativa, m-a făcut să închid ochii şi să oftez: urma inevitabilul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ursula von der Leyen s-a îmbolnăvit de pneumonie „în formă severă”
-
Italia cere Uniunii Europene să plafoneze preţul gazelor la 60 de euro pentru megawatt-oră
-
Rafale puternice de vânt şi ninsori viscolite în 16 judeţe din România
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
Ca şi la meciul precedent, cu Kvitova, vă propun o secvenţă-emblemă pentru înfruntarea cu Sharapova. La începutul setului decisiv, Simona atacă lung, în colţul din dreapta, Maria agaţă in extremis, aruncă o minge moartă, fără forţă, abia în careul de serviciu al terenului advers. Simona se aşează, are mingea în faţă pentru forehand, Sharapova e departe, la vreun metru în spatele liniei de fund. Cea mai eficientă soluţie ar fi drop-shot, scurta, o scurtă normală nu excepţională, Sharpova nu avea cum s-o mai ajungă.
Simona nu are curaj s-o pună, pentru că nu stăpâneşte acest procedeu. Cele câteva scurte pe care le încercase până atunci ca să, tactic corect, rupă ritmul Sharapovei, fuseseră fie în burta fileului, fie prea ţopăite. Şi atunci, Simona alege dreapta lungă inversă, în colţul din stânga Sharapovei. Dar nici lovitura asta n-o execută cu acceleraţie maximă, nu dă drumul braţului până la capăt, loveşte cu un dram de frică să nu dea afară.
Şi Sharapova, cu instinctul ei de leoaică „bătrână”, ţâşneşte în sprint, ajunge mingea şi loveşte la disperare, din dezechilibru, în lung de linie.
Mingea prinde tuşa de fund. It`s over. Aici s-a terminat meciul.
Iubitori ai tenisului din România, nu fiţi nici supăraţi, nici trişti. Simona nu a pierdut, a câştigat din turneul de la Madrid. E cea mai înaltă finală în care a ajuns până azi. Tenisul e un balaur cu şapte capete. Simona i-a mai tăiat acum un cap.
Citeşte continuarea editorialului pe www.gandul.info
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO