- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (18.08.2014, 13:04)
- Bogdan Stanescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
5 virusuri mai periculoase decât Ebola
Mai mult de 1.000 de persoane au fost ucise în Africa de vest de către Ebola. Cu toate acestea, experţii în sănătate din Statele Unite consideră alte virusuri mai periculoase decât Ebola.
Urmărește
4077 afișări
5 virusuri mai periculoase decât Ebola (Imagine: Shutterstock)
Experţii din Statele Unite consideră că probabilitatea răspândirii virusului Ebola în SUA sau în alte ţări dezvoltate este redusă.
"Văd Ebola ca pe o ameninţare majoră pentru zonele care au fost deja identificate, în special pentru ţările din Africa de vest şi cea centrală", a declarat Cecilia Rokusek, expert în sănătate publică. "În opinia mea, nu există un pericol iminent pentru cetăţenii Statelor Unite", a mai precizat ea.
Cu toate că alte virusuri au o rată a mortalităţii mai mică decât Ebola, ele sunt mai răspândite în ţările dezvoltate şi ucid mai multe persoane anual decât Ebola:
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
China va construi cel mai mare baraj hidroenergetic din lume în Tibet
-
Un mare producător de maşini donează un milion de dolari pentru inaugurarea lui Donald Trump la Casa Albă
-
Un cablu electric submarin care leagă Estonia şi Finlanda s-a defectat. Nu este exclus un sabotaj
Rabia
Rabia este unul dintre virusurile cu cea mai mare rată a mortalităţii din lume. Din Statele Unite, numai 3 persoane au supravieţuit bolii fără să fie vaccinate după ce au fost expuse la virus.
Persoanele care au fost muşcate de câine primesc imediat vaccinul antirabic, dar în cazul liliecilor există riscul ca persoana muşcată să nu realizeze că a fost muşcată şi să nu meargă la medic.
În prezent, aproximativ 2 persoane mor anual în Statele Unite din pricina rabiei.
Virusul HIV
Cu toate că numărul persoanelor care mor anual din pricina virusului HIV s-a micşorat în ultimii ani, acesta rămâne periculos pentru Statele Unite şi Europa.
În anul 2012, 1,6 milioane de persoane din întreaga lume au murit din pricina virusului HIV şi a bolii SIDA.
În SUA, 15.500 de persoane diagnosticate cu SIDA au murit în anul 2010. În total, aproximativ 650.000 de persoane au murit de SIDA în Statele Unite, de la descoperirea bolii, în 1981.
36 de milioane de persoane au murit de SIDA în întreaga lume de la descoperirea bolii.
În prezent, persoanele care au contractat virusul HIV trăiesc mai mult decât trăiau înainte, datorită dezvoltării terapiei antiretrovirale. Cu toate acestea, nu s-a descoperit încă remediul pentru HIV.
Gripa
Virusul gripal nu sună prea înspăimântător, dar omoară anual mai multe persoane decât Ebola. În Statele Unite, mor anual între 3.000 şi 49.000 de persoane. Diferenţa atât de mare între cele două numere se datorează faptului că multe decese cauzate de gripă nu figurează oficial în statistici ca fiind cauzate de acest virus.
Centrele de Prevenire a Bolilor din Statele Unite se bazează pe anumite metode pentru a estima numărul.
Virusul gripal îmbolnăveşte mult mai multe persoane decât ucide, între 3 şi 5 milioane de oameni din întreaga lume îmbolnăvindu-se puternic în fiecare an din pricina acestuia.
Între 250.000 şi 500.000 de persoane din întreaga lume mor anual din pricina gripei, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Virusul H1N1 a omorât între 151.700 şi 575.400 de persoane din întreaga lume între 2009 şi 2010.
Virusurile cauzate de înţepăturile ţânţarilor
Virusurile transmise prin înţepăturile ţânţarilor, precum dengue, West Nile ucid anual mai mult de 50.000 de persoane din întreaga lume.
Malaria, care este răspândită tot prin intermediul ţânţarilor, dar este cauzată de un parazit mai degrabă decât de un virus ucide mai mult de 600.000 de persoane în fiecare an.
Cel puţin 40% din populaţia lumii (2,5 miliarde de oameni) este expusă riscului de a se îmbolnăvi serios sau de a muri din pricina bolilor cauzate de înţepăturile ţânţarilor.
Rotavirusul
Nu orice persoană este expusă riscului de a contracta rotavirusul, dar în cazul copiilor din întreaga lume acest virus gastrointestinal reprezintă o problemă serioasă.
În jur de 111 milioane de cazuri de gastroenterită sunt cauzate anual de rotavirus. Marea majoritate a celor afectaţi de virus sunt copii mai mici de 5 ani şi în jur de 82% dintre decese sunt cauzate de contractarea virusului în ţările dezvoltate.
440.000 de copii mor anual din pricina complicaţiilor cauzate de virus, în principal deshidratare.
Citește pe alephnews.ro: Donald Trump ar dori expansiunea SUA: Canada, Groenlanda și Canalul Panama se află în vizorul președintelui american
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Tot ce trebuie să ştii despre virusul Ebola
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Autoritățile raportează 29 de supraviețuitori și 38 de morți în urma prăbușirii unui avion în Kazahstan
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe