A trăi mai mult de 100 de ani este considerat „puţin plauzibil” până în 2100, spun experţii

  • Un studiu publicat recent sugerează că extinderea semnificativă a duratei de viaţă este puţin probabilă înainte de sfârşitul secolului.
  • Deşi speranţa de viaţă a crescut semnificativ în secolul al XX-lea, cercetătorii avertizează că aceste progrese au încetinit.
  • Cercetătorii estimează că doar 15% dintre femei şi 5% dintre bărbaţi vor depăşi 100 de ani în regiunile longevive, în lipsa unor descoperiri medicale revoluţionare.
Urmărește
174 afișări
Imaginea articolului A trăi mai mult de 100 de ani este considerat „puţin plauzibil” până în 2100, spun experţii

A trăi mai mult de 100 de ani este considerat „puţin plauzibil” până în 2100, spun experţii

Un studiu publicat în octombrie 2024, în revista Nature, sugerează că o creştere semnificativă a duratei de viaţă este improbabilă înainte de sfârşitul acestui secol, scrie The Focus.
 
În ciuda progreselor în cercetarea îmbătrânirii, oamenii de ştiinţă din Statele Unite avertizează că tendinţa creşterii speranţei de viaţă observată în secolul al XX-lea  ar putea să nu continue aşa cum se spera. Analizând datele din ţări cu unele dintre cele mai longevive populaţii – inclusiv Australia, Franţa, Italia, Japonia, Coreea de Sud, Spania, Suedia şi Elveţia, precum şi Hong Kong şi Statele Unite – cercetătorii au constatat că, deşi speranţa de viaţă a crescut cu aproximativ 30 de ani în secolul trecut, progresele recente s-au stabilizat.
 
Studiul estimează că, cel mult, doar 15% dintre femei şi 5% dintre bărbaţi vor atinge vârsta de 100 de ani în aceste regiuni longevive. Fără un progres revoluţionar în încetinirea procesului biologic de îmbătrânire, cercetătorii argumentează că extinderea radicală a vieţii umane rămâne improbabilă. 
 
Deşi domeniul cercetării îmbătrânirii continuă să promită unele perspective, oamenii de ştiinţă subliniază că depăşirea actualelor limite de vârstă într-un mod semnificativ va fi „puţin plauzibilă” în acest secol.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici