- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (03.12.2023, 11:05)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
AstraZeneca se asociază cu o companie ce utilizează inteligenţa artificială pentru a dezvolta un medicament împotriva cancerului
- AstraZeneca a semnat un contract în valoare de până la 247 de milioane de dolari cu Absci Corporation din SUA pentru a concepe un anticorp pentru combaterea cancerului.
- Este cea mai recentă asociere în cadrul eforturilor de a utiliza inteligenţa artificială pentru descoperirea de medicamente.
Urmărește
570 afișări
Colaborarea are ca scop exploatarea tehnologiei de inteligenţă artificială a Absci pentru analiza la scară largă a proteinelor în vederea găsirii unei terapii oncologice viabile, un obiectiv principal al producătorului de medicamente anglo-suedez AstraZeneca, informează Financial Times.
Parteneriatul se adaugă la o avalanşă de acorduri între marile companii farmaceutice şi întreprinderile tinere de inteligenţă artificială pentru a crea noi tratamente pentru boli şi a reduce costurile de dezvoltare a acestora.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Sean McClain, fondatorul şi directorul executiv al Absci, a declarat că aplicarea principiilor inginereşti la descoperirea de medicamente îmbunătăţeşte potenţialul de succes şi reduce timpul petrecut în dezvoltare.
Absci, care are sediul în statul Washington şi un laborator de cercetare AI în New York, generează date prin măsurarea a milioane de interacţiuni între proteine. Apoi le foloseşte pentru a-şi antrena modelul generativ de inteligenţă artificială şi, în cele din urmă, pentru a proiecta şi valida anticorpi viabili - proteine care ţintesc substanţele străine din organism.
Companiile nu au dezvăluit cu exactitate ce tip de cancer vor viza.
Acordul face parte din planurile ambiţioase ale AstraZeneca de a înlocui chimioterapia tradiţională cu o nouă generaţie de medicamente ţintite.
În luna octombrie, compania a anunţat rezultatele testelor clinice pentru noi tratamente împotriva cancerului de plămâni şi de sân, rezultate pe care le-a salutat ca fiind o "realizare uriaşă".
Colaborarea cu Absci reprezintă o "oportunitate interesantă" de a utiliza inteligenţa artificială a companiei pentru crearea de anticorpi, a declarat Puja Sapra, un vicepreşedinte al AstraZeneca care conduce cercetarea şi dezvoltarea în domeniul ingineriei biologice.
"Inteligenţa artificială ne permite nu numai să creştem succesul şi viteza procesului nostru de descoperire a produselor biologice, ci şi să sporim diversitatea produselor biologice pe care le descoperim", a declarat Sapra. "Aplicăm Inteligenţa artificială pe tot parcursul procesului nostru de descoperire şi dezvoltare, prin crearea de capacităţi interne şi prin colaborări precum cea cu Absci."
În septembrie, compania americană Moderna a încheiat un acord în valoare potenţială de peste 1,7 miliarde de dolari pentru dezvoltarea de vaccinuri şi terapii împotriva cancerului cu compania germană Immatics. Compania germană utilizează aşa-numita tehnologie a receptorilor de celule T pentru a ţinti proteinele asociate cu cancerul.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe