Australia începe primul tratament la nivel mondial pentru alergie la arahide pentru bebeluşi

Bebeluşii cu alergii la arahide din Australia vor beneficia de un tratament care să le dezvolte imunitatea la această afecţiune care le poate pune viaţa în pericol, în cadrul unui program în premieră mondială, scrie BBC.

Urmărește
293 afișări
Imaginea articolului Australia începe primul tratament la nivel mondial pentru alergie la arahide pentru bebeluşi

Australia începe primul tratament la nivel mondial pentru alergie la arahide pentru bebeluşi

Supravegheaţi de spitale pediatrice selecţionate, bebeluşii eligibili vor primi în fiecare zi doze din ce în ce mai mari de pudră de arahide, timp de cel puţin doi ani, pentru a reduce sensibilitatea.

Imunoterapia orală a fost disponibilă în studii clinice şi în unele centre specializate în alergii din întreaga lume, dar aceasta este prima dată când a fost adoptată ca model naţional de îngrijire pentru alergiile la arahide.

Australia este adesea supranumită „capitala mondială a alergiilor”, cu un copil din 10 diagnosticat cu sensibilitate alimentară.

Alergia la arahide afectează aproximativ 3% dintre australieni la vârsta de 12 luni şi - spre deosebire de alte alergii alimentare - puţini copii o depăşesc, ceea ce o face cea mai frecventă alergie alimentară în rândul copiilor de vârstă şcolară.

Programul gratuit este disponibil numai pentru copiii sub 12 luni care au fost deja diagnosticaţi cu alergie la arahide şi primesc îngrijiri la unul dintre cele zece spitale participante din întreaga ţară.

Programul de dozare va fi calculat cu atenţie pentru fiecare copil, până când aceştia vor ajunge la o „doză de întreţinere” pe care o vor păstra timp de doi ani, a declarat pentru BBC Tim Brettig, şeful programului.

Unii copii pot experimenta efecte secundare, inclusiv o reacţie alergică, dar pentru majoritatea copiilor din această grupă de vârstă acestea sunt uşoare şi nu necesită tratament, a spus el. Scopul este de a creşte pragul lor de toleranţă şi de a reduce riscul - şi anxietatea - reprezentat de expunerea la arahide, rezultatele fiind măsurate printr-un test de alergie alimentară la sfârşitul tratamentului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici