Cercetătorii dezvăluie gestul simplu care ajută la prevenirea răspândirii bacteriilor în baie

  • Un studiu recent arată că închiderea capacului toaletei poate reduce semnificativ contaminarea cu bacterii şi patogeni.
  • Cercetătorii de la Centrul Medical Asan din Coreea de Sud au dezvoltat un dispozitiv automat de tragere a apei, care se activează doar atunci când capacul este închis.
  • Toaletele echipate cu acest dispozitiv au prezentat semnificativ mai puţine colonii bacteriene pe suprafeţele din jur în comparaţie cu cele fără acesta, subliniind importanţa igienei adecvate în acest context.
Urmărește
1695 afișări
Imaginea articolului Cercetătorii dezvăluie gestul simplu care ajută la prevenirea răspândirii bacteriilor în baie

Cercetătorii dezvăluie gestul simplu care ajută la prevenirea răspândirii bacteriilor în baie

Studiul efectuat de cercetătorii de la Centrul Medical Asan din Coreea de Sud evidenţiază importanţa etichetei igienice pentru capacul toaletei în prevenirea răspândirii bacteriilor şi a patogenilor, scrie New Atlas.

Descărcarea toaletei fără a închide capacul poate elibera particule mici care conţin fecale şi microorganisme nocive în aer.

Pentru a combate acest lucru, cercetătorii au dezvoltat un dispozitiv automat de tragere a apei care se activează doar atunci când capacul este închis.

Studiul lor, efectuat în mediul spitalicesc, a relevat că toaletele echipate cu acest dispozitiv aveau semnificativ mai puţine colonii bacteriene pe suprafeţele din jur în comparaţie cu toaletele fără acesta.

Concluziile subliniază necesitatea închiderii corecte a capacului înainte de a trage apa pentru a minimiza contaminarea. În timp ce acest studiu s-a concentrat pe răspândirea bacteriilor, un studiu separat publicat în februarie 2024 a constatat că poziţia capacului nu a avut un efect semnificativ asupra contaminării virale a suprafeţelor din baie.

Cu toate acestea, măsuri eficiente, cum ar fi adăugarea de dezinfectant în vas înainte de descărcare şi utilizarea dezinfectanţilor pe suprafeţele din baie, au fost recomandate pentru a reduce contaminarea.

Rezultatele studiului vor fi prezentate la sărşitul acestei luni în cadrul Congresului European de Microbiologie Clinică şi Boli Infecţioase (ECCMID 2024) din Barcelona, Spania, subliniind importanţa practicilor de igienă în mediul sănătăţii publice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici