- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (10.04.2024, 17:00)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cercetătorii dezvăluie gestul simplu care ajută la prevenirea răspândirii bacteriilor în baie
- Un studiu recent arată că închiderea capacului toaletei poate reduce semnificativ contaminarea cu bacterii şi patogeni.
- Cercetătorii de la Centrul Medical Asan din Coreea de Sud au dezvoltat un dispozitiv automat de tragere a apei, care se activează doar atunci când capacul este închis.
- Toaletele echipate cu acest dispozitiv au prezentat semnificativ mai puţine colonii bacteriene pe suprafeţele din jur în comparaţie cu cele fără acesta, subliniind importanţa igienei adecvate în acest context.
Urmărește
1698 afișări
Cercetătorii dezvăluie gestul simplu care ajută la prevenirea răspândirii bacteriilor în baie
Studiul efectuat de cercetătorii de la Centrul Medical Asan din Coreea de Sud evidenţiază importanţa etichetei igienice pentru capacul toaletei în prevenirea răspândirii bacteriilor şi a patogenilor, scrie New Atlas.
Descărcarea toaletei fără a închide capacul poate elibera particule mici care conţin fecale şi microorganisme nocive în aer.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
Pentru a combate acest lucru, cercetătorii au dezvoltat un dispozitiv automat de tragere a apei care se activează doar atunci când capacul este închis.
Studiul lor, efectuat în mediul spitalicesc, a relevat că toaletele echipate cu acest dispozitiv aveau semnificativ mai puţine colonii bacteriene pe suprafeţele din jur în comparaţie cu toaletele fără acesta.
Concluziile subliniază necesitatea închiderii corecte a capacului înainte de a trage apa pentru a minimiza contaminarea. În timp ce acest studiu s-a concentrat pe răspândirea bacteriilor, un studiu separat publicat în februarie 2024 a constatat că poziţia capacului nu a avut un efect semnificativ asupra contaminării virale a suprafeţelor din baie.
Cu toate acestea, măsuri eficiente, cum ar fi adăugarea de dezinfectant în vas înainte de descărcare şi utilizarea dezinfectanţilor pe suprafeţele din baie, au fost recomandate pentru a reduce contaminarea.
Rezultatele studiului vor fi prezentate la sărşitul acestei luni în cadrul Congresului European de Microbiologie Clinică şi Boli Infecţioase (ECCMID 2024) din Barcelona, Spania, subliniind importanţa practicilor de igienă în mediul sănătăţii publice.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe