Cinci categorii de produse care distrug iremediabil mediul înconjurător. Unele vor fi periculoase şi peste zeci de mii de ani

  • Problema mediului este un subiect de mare interes în istoria recentă.
  • Mai mult ca niciodată, schimbările mediului ne afectează viaţa de zi cu zi.
  • Vă prezentăm cinci categori de produse care dăunează grav mediului.
Urmărește
1954 afișări
Imaginea articolului Cinci categorii de produse care distrug iremediabil mediul înconjurător. Unele vor fi periculoase şi peste zeci de mii de ani

Cele cinci categorii de produse care distrug iremediabil mediul

Totuşi, ce lucruri facem greşit şi cum am ajuns ca într-o perioada atat de scurtă raportat la vârsta pământului să schimbăm atât de mult mediul?

Iată cinci categori de produse care dăunează mediului:

Şerveţelele umede

Majoritatea şerveţelelor umede sunt produse din materiale care dăunează mediului. Acestea nu se dezintegrează rapid şi ajung foarte uşor în ape unde dau peste cap ecosistemul. Numărul uriaş în care se produc şi sunt utilizate fac din acestea un real pericol pentru animalele din ape, deoarece conţin substanţe ce afectează calitatea apei. Aruncarea lor în vasul de toaletă nu este recomandată, deoarece, spre desebire de hârtia igenică, şerveţelele nu se dezintegrează şi pot cauza probleme în sistemele de scurgere. În timp, acestea se dezintegrează în particule mici care sunt uşor purtate de apă sau vânt şi pot ajunge în locuri unde pot afecta grav mediul şi vieţuitoarele.

Industria şerveţelelor umede este estimată la 21,5 miliarde de dolari

Freonul şi alte substanţe folosite pentru refrigerare

Frigiderul şi aerul condiţionat folosesc în multe cazuri un sistem de răcire bazat pe gaze care pot dăuna mediul. Iniţial toate aparatele de răcire se bazau pe gaze ce dăunau stratul de ozon.

Măsuri în acest sens au fost luate, însă problema apare în momentul în care oamenii schimbă aparatul frigorific şi îl aruncă în locuri neautorizate.

Industria aparatelor de răcire este estimată la 100 miliarde de dolari.

Reziduurile nucleare

O problemă cu care planeta noastră are şi va avea de luptat este cea a reziduurilor nucleare. Materialele, folosite pentru producerea de energie prin intermediul centralelor nucleare, dar şi în arme atomice, sunt deosebit de periculoase şi nu doar pentru o perioadă scurtă, ci pentru următorii 10.000 de ani.

După utilizare, reziduurile nucleare sunt încă radioactive şi trebuie depozitate pentru perioade foarte lungi. Experţii caută soluţii viabile pentru depozitarea lor în zone unde indiferent de cum va decurge istoria următorilor 10.000 de ani să nu reprezinte un pericol, dar acest lucru se dovedeşte a fi mai dificil decât am crede. Limba, teritoriul, politica, clima şi mulţi alţi factori se schimbă mult în 10.000 de ani. Gândiţi-vă cum arata locul unde vă aflaţi acum 10.000 de ani?

Plasticul

Inventat în 1907, plasticul se află acum peste tot. Îl folosim în aproape orice activitate. Problema principală pe care plasticul o are este perioada mare în care se dezintegrează. Acest aspect, combinat cu utilizarea în cantităţi extrem de mari, fac din plastic unul dintre cele mai periculoase produse pentru mediu. Reciclarea plasticului este încă la un nivel redus.

Industria plasticului este estimată la 654 miliarde de dolari.

Dioxidul de carbon

Principalul element ce se află în discuţie în zilele noastre este CO2, care este principalul responsabil pentru schimbările climatice. Măsuri pentru reducerea emisilor sunt discutate şi puse în aplicare în diferite ţări, dar fără o politică globală în acest sens, emisiile nu vor putea fi aduse la limitele dorite.

O estimare a sumei de bani care se obţine prin activităţi care produc CO2 este aproape imposibil de calculat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici