- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (03.10.2024, 17:40)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Doi noi factori de risc pentru demenţă descoperiţi de cercetători
Cercetătorii au identificat pierderea vederii şi colesterolul ridicat ca doi noi factori de risc pentru demenţă, potrivit unui studiu recent publicat în revista The Lancet.
Urmărește
1711 afișări
Doi noi factori de risc pentru demenţă descoperiţi de cercetători
Aceste condiţii se alătură unei liste existente de 12 factori de risc modificabili, incluzând fumatul, obezitatea şi hipertensiunea.
Studiul, făcut de 27 de experţi în domeniul demenţei, sugerează că aproximativ 7% din cazurile de demenţă pot fi legate de nivelul ridicat al colesterolului LDL la mijlocul vieţii, în timp ce 2% pot fi asociate cu pierderea vederii netratată la vârste înaintate, notează Health.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
„Aceste constatări oferă speranţă", a declarat autorul principal Gill Livingston, profesor de psihiatrie a persoanelor în vârstă la University College London. „Deşi schimbarea este dificilă, noua noastră sinteză de dovezi arată cum indivizii îşi pot reduce riscul de demenţă".
Cercetătorii estimează că abordarea tuturor celor 14 factori de risc ar putea preveni sau întârzia până la 45% din cazurile de demenţă. Ei recomandă ca oamenii să prioritizeze activitatea cognitivă, fizică şi socială atât la mijlocul vieţii, cât şi la bătrâneţe.
Experţii încurajează oamenii să discute cu medicii lor despre evaluarea şi gestionarea acestor factori de risc. Detectarea timpurie şi intervenţia pot juca un rol crucial în prevenirea sau încetinirea progresiei demenţei.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Ce se întâmplă cu inima unui astronaut în spaţiu
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe