Doi noi factori de risc pentru demenţă descoperiţi de cercetători

Cercetătorii au identificat pierderea vederii şi colesterolul ridicat ca doi noi factori de risc pentru demenţă, potrivit unui studiu recent publicat în revista The Lancet.

Urmărește
417 afișări
Imaginea articolului Doi noi factori de risc pentru demenţă descoperiţi de cercetători

Doi noi factori de risc pentru demenţă descoperiţi de cercetători

Aceste condiţii se alătură unei liste existente de 12 factori de risc modificabili, incluzând fumatul, obezitatea şi hipertensiunea.

Studiul, făcut de 27 de experţi în domeniul demenţei, sugerează că aproximativ 7% din cazurile de demenţă pot fi legate de nivelul ridicat al colesterolului LDL la mijlocul vieţii, în timp ce 2% pot fi asociate cu pierderea vederii netratată la vârste înaintate, notează Health.

„Aceste constatări oferă speranţă", a declarat autorul principal Gill Livingston, profesor de psihiatrie a persoanelor în vârstă la University College London. „Deşi schimbarea este dificilă, noua noastră sinteză de dovezi arată cum indivizii îşi pot reduce riscul de demenţă".

Cercetătorii estimează că abordarea tuturor celor 14 factori de risc ar putea preveni sau întârzia până la 45% din cazurile de demenţă. Ei recomandă ca oamenii să prioritizeze activitatea cognitivă, fizică şi socială atât la mijlocul vieţii, cât şi la bătrâneţe.

Experţii încurajează oamenii să discute cu medicii lor despre evaluarea şi gestionarea acestor factori de risc. Detectarea timpurie şi intervenţia pot juca un rol crucial în prevenirea sau încetinirea progresiei demenţei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici