După pandemia de COVID-19, OMS explică noţiunea de boală transmisă ,,prin aer”. Care este definiţia

  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi aproximativ 500 de experţi au convenit pentru prima dată ce înseamnă că o boală se răspândeşte prin aer.
  • Descriptorul ,,prin aer" poate fi folosit pentru bolile infecţioase în care principalul tip de transmitere implică faptul că agentul patogen călătoreşte prin aer sau este suspendat în aer.
  • Aproape 500 de experţi au contribuit la această definiţie, inclusiv fizicieni, profesionişti în domeniul sănătăţii publice şi ingineri.
Urmărește
1049 afișări
Imaginea articolului După pandemia de COVID-19, OMS explică noţiunea de boală transmisă ,,prin aer”. Care este definiţia

După pandemia de COVID-19, OMS explică noţiunea de boală transmisă ,,prin aer”. Care este definiţia

Documentul a fost publicat joi de către Agenţia de Sănătate a ONU, iar scopul principal al definirii acestui concept este de a evita confuzia de la începutul pandemiei COVID-19, despre care unii oameni de ştiinţă au spus că a costat vieţi, notează agenţia Reuters.

Dezacordurile din trecut interogau dacă particulele infecţioase erau ,,picături" sau ,,aerosoli", în funcţie de dimensiune, aspect de care noua definiţie conferită se îndepărtează.

În primele zile după declararea pandemiei de coronavirus în 2020, aproximativ 200 de cercetători în domeniul aerosolilor s-au plâns public că Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu a avertizat populaţia cu privire la riscul ca virusul să se răspândească prin aer. Mai mult decât atât, aceştia au acuzat faptul că s-a pus mai mult accentul pe spălarea mâinilor pentru a opri virusul, în loc să se concentreze pe ventilaţie.

Potrivit Reuters, Jeremy Farrar, cercetătorul şef al OMS începând cu 2023, a declarat într-un interviu că noua definiţie se referea la mai mult decât COVID, dar a adăugat că la începutul pandemiei exista o lipsă de dovezi disponibile şi că experţii, inclusiv OMS, au acţionat cu ,,bună credinţă".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici