- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (16.04.2024, 15:02)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Femeile singure mănâncă mai mult şi mai prost. Cum le îndeamnă creierul spre alegeri nesănătoase
- Un studiu recent realizat de UCLA Health din Los Angeles a scos la iveală o legătură îngrijorătoare între singurătatea la femei şi tendinţa lor de a consuma alimente nesănătoase.
- Femeile care se simt singure tind să mănânce mai mult şi mai prost. Au o preferinţă pentru alimentele bogate în zahăr.
Urmărește
427 afișări
Sursa foto: Pexels
Studiul, publicat în revista JAMA, a monitorizat obiceiurile alimentare ale femeilor singure şi a descoperit o tendinţă semnificativă de a alege alimente bogate în zahăr şi de a pierde controlul asupra consumului de alimente de confort, relatează Washington Post.
Oamenii de ştiinţă au dorit să observe căile cerebrale asociate cu singurătatea şi comportamentul alimentar necontrolat. Se ştie că obezitatea este strâns legată de depresie şi anxietate şi că mâncatul "emoţional" şi "de confort" este considerat un mecanism prin care mulţi oameni încearcă să facă faţă singurătăţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
Cercetătorii au intervievat 93 de femei cu privire la sentimentele lor de singurătate şi izolare şi le-au împărţit în două grupuri în funcţie de răspunsuri. Femeile care au raportat niveluri mai ridicate de izolare socială au avut tendinţa de a avea o masă grasă mai mare, o dietă de calitate mai slabă, un apetit mai mare, mâncau compulsiv, dar aveau şi niveluri mai ridicate de anxietate şi depresie.
Imaginile RMN au dezvăluit că, în timp ce se uitau la imagini cu alimente dulci şi sărate, femeile care se percepeau ca fiind singure prezentau o activare mai accentuată în regiunile creierului asociate cu dorinţa crescută de a consuma alimente dulci şi o activare mai scăzută în regiunea creierului responsabilă de autocontrolul alimentar.
"Aceste rezultate sunt interesante pentru că aduc dovezi a ceea ce intuiam", a declarat Arpana Gupta, autorul principal al studiului: "Când oamenii sunt singuri, ceea ce simt are un impact mai mare: ei subestimează ceea ce mănâncă, în special dorinţa de a consuma alimente nesănătoase. Foamea emoţională împinge spre alimente de obicei dulci şi <compensatorii>, care activează mecanismul <stimul-rutină-recompensă> care implică creierul. Se creează conexiuni neuronale specifice care fac ca acest comportament să devină automat şi repetitiv în timp”.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe