Femeile din India ajung la menopauză cu câţiva ani mai devreme decât cele din Occident

  • Femeile din India se confruntă cu menopauza prematură, în special grupa de vârstă 30-39 de ani.
  • Cu toate acestea, există puţine resurse pentru a le ajuta să facă faţă acestei situaţii, potrivit unui studiu citat de BBC.
Urmărește
1091 afișări
Imaginea articolului Femeile din India ajung la menopauză cu câţiva ani mai devreme decât cele din Occident

Femeile din India ajung la menopauză cu câţiva ani mai devreme decât cele din Occident

Studiile arată că femeile indiene ajung în medie la menopauză cu câţiva ani mai devreme decât cele din Occident. O lucrare recentă a arătat că femeile care se confruntă cu menopauza prematură, în special în grupa de vârstă 30-39 de ani, este, de asemenea, în creştere, dar există puţine resurse pentru a le ajuta să facă faţă acestei situaţii.

„În unele studii, vârsta medie a menopauzei în India este de 47 de ani - ceea ce înseamnă că unele femei pot ajunge la 44-45 de ani, iar altele la 50 de ani, iar acest lucru este considerat normal”, spune Dr. Ruma Satwik, ginecolog şi obstetrician la Sir Gangaram Hospital din Delhi.

Aceasta este cu câţiva ani mai devreme decât, de exemplu, în SUA, unde vârsta medie este de 51 de ani.

Medicii spun că menopauza precoce este rezultatul unor circumstanţe nutriţionale şi de mediu, precum şi al unor factori genetici.

Dar, într-o ţară în care discuţiile despre menstruaţie sunt încă stigmatizate şi tabuizate, conştientizarea menopauzei întârzie să fie discutate.

Datele recensământului din 2011 din India au arătat că ţara avea 96 de milioane de femei cu vârsta peste 45 de ani. Până în 2026, se estimează că acest număr va ajunge la 400 de milioane, spune Dr. Anju Soni, preşedintele Societăţii indiene pentru menopauză.

„Femeile indiene trăiesc o treime din viaţa lor după menopauză”, spune ea.

Se consideră că femeile au ajuns la menopauză atunci când nu au mai avut menstruaţie timp de un an. Dar aceasta este precedată de perimenopauză, o fază de scădere treptată a hormonilor de reproducere care poate dura între doi şi 10 ani.

Simptomele sunt variate: de la afectarea dispoziţiei, memoriei, concentrării, libidoului până la efecte asupra oaselor, creierului, muşchilor, pielii şi părului. În funcţie de gravitate, femeile îşi pot vedea calitatea vieţii diminuată.

Majoritatea simptomelor pot fi gestionate cu suplimente, schimbări în dietă, exerciţii fizice şi, dacă este necesar, terapie de substituţie hormonală, spun medicii. Dar nu există teste pentru a determina afecţiunea şi, de obicei, aceştia se bazează pe eliminarea altor cauze pentru simptome.

Medicii spun că menopauza şi perimenopauza sunt insuficient cercetate în întreaga lume şi că se învaţă foarte puţin despre acestea în şcoala medicală. Acest lucru poate face procesul de obţinere a unui diagnostic destul de frustrant pentru femei, spune Dr. Satwik.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici