Generaţia Z - o generaţie mai preocupată de schimbările climatice

În SUA, generaţia Z, tinerii care s-au născut după anul 2000, au copilărit pe durata crizei economice şi când uraganele Katrina şi Sandy au devastat America, şi au devenit adulţi în perioada declanşării pandemiei de coronavirus, sunt mult mai preocupaţi de schimbările climatice.

Urmărește
315 afișări
Imaginea articolului Generaţia Z - o generaţie mai preocupată de schimbările climatice

Sursa Foto- Hepta

Lucrătorii din generaţia Z sunt mai preocupaţi de mediul înconjurător decât cei din generaţiile anterioare. Mulţi dintre ei susţin că schimbările climatice le dă o senzaţie de anxietate, raportează BBC

Tinerii zoomeri născuţi în state americane ca Michigan au experimentat ierni mai blânde, dar furtuni mai puternice care au dus la inundaţii ce au pus în pericol vieţi şi proprietăţi. Unii au decis să-şi înfrunte temerile prin a se implica în organizaţii non-profit pentru dezvoltarea de energii alternative la combustibili, precum energia solară. 

Tinerii din generaţia Z sunt mai axaţi pe găsirea unui loc de muncă care să se alinieze covingerilor personale spre deosebire de generaţia milienială a părinţilor lor. Ei combină flexibilitatea cu pasunea. 

Într-un sondaj din 2018 efectuat de firma de consultanţă Deloitte, 77% dintre tinerii generaţiei Z au declarat că este important să lucreze în organizaţii ale căror valori se aliniază cu cele ale lor. Valorile sociale contează profund în problema schimbărilor climatice – în SUA, generaţia Z, tinerii care s-au născut după anul 2000, au copilărit pe durata crizei economice şi când uraganele Katrina şi Sandy au devastat America, şi au devenit adulţi în perioada declanşării pandemiei de coronavirus, sunt mult mai preocupaţi de schimbările climatice. 

În mod similar, în Marea Britanie, compania de asigurări de sănătate Bupa a constatat în 2021 că 64% dintre tinerii intervievaţi între 18 şi 22 de ani consideră că este important ca angajatorii să acţioneze în privinţa problemelor de mediu. În Australia, tinerii au renunţat la locurile de muncă din companiile care nu depuneau efort în combaterea schimbărilor climatice.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici