- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (06.01.2024, 07:37)
Iată de ce crampele menstruale pot să doară chiar mai tare decât un atac de cord, potrivit ştiinţei
Medicii încep, în sfârşit, să ia în serios durerile menstruale. Crampele menstruale pot fi la fel de dureroase - sau mai dureroase - decât un atac de cord, spun unii medici. Durerile menstruale severe ar putea fi cauzate de o afecţiune de bază, cum ar fi endometrioza.
Urmărește
587 afișări
Iată de ce crampele menstruale pot să doară chiar mai tare decât un atac de cord, potrivit ştiinţei
În 2016, Quartz a publicat un articol cu un citat de la profesorul de sănătate reproductivă John Guillebaud, care a declarat că pacientele descriu durerea menstruală ca fiind "aproape la fel de rea ca şi cum ai avea un atac de cord", scrie Insider.
În 2018, ginecologul Dr. Jen Gunter, care scrie un blog popular despre sănătatea femeilor, a dus această comparaţie cu un pas mai departe - a scris că durerea este adesea mult mai puternică decât cea dată de atacul de cord.
"Atacurile de cord produc adesea simptome vagi sau dureri uşoare, de aceea mulţi oameni le ignoră ... În plus, mai mult de 40% dintre femei nu au dureri în cazul atacurilor de cord. Ar fi periculos pentru femei să creadă că un atac de cord ar trebui să fie cel puţin la fel de rău ca şi crampele menstruale", a scris Gunter.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Preşedintele destituit al Coreei de Sud participă la audierea privind prelungirea detenţiei
-
Revoluţie totală în lumea vacanţelor. Un antreprenor român care a clădit de la zero o afacere în turism anunţă o schimbare radicală în modul oamenilor de a călători. Cum vor arăta concediile viitorului
-
Când vor fi gata unele dintre cele mai aşteptate drumuri din ţară care ar rezolva problema aglomeraţiei de pe Valea Prahovei. De când putem circula pe centura de la Comarnic şi Braşov-Azuga care sunt promise încă din 2015? Lucrurile se mişcă rapid
Dismenoreea primară - termenul ştiinţific pentru crampele menstruale dureroase - afectează între 50 şi 90% dintre femei, potrivit unui articol din 2019 din JAMA Insights, dintre care jumătate descriu durerea ca fiind moderată sau severă. În ciuda acestui fapt, se spune în articol, durerile sunt adesea "adesea subdiagnosticate, tratate inadecvat şi considerate normale chiar de către paciente".
Crampele sunt cauzate de substanţe chimice naturale numite prostaglandine, potrivit Colegiului American de Obstetricieni şi Ginecologi, care sunt fabricate în mucoasa uterului. Aceste substanţe chimice determină muşchii şi vasele de sânge ale uterului să se contracte şi pot duce, de asemenea, la o stimulare a receptorilor de durere. Iar în timpul acestor contracţii, presiunea asupra uterului poate fi la fel de mare ca în timpul etapei de "împingere" a travaliului, a scris Gunter.
"Deci, dacă aveţi nevoie de o analogie pentru a descrie durerea menstruală", a scris Gunter, "folosiţi travaliul sau tăierea degetului fără anestezic".
În timp ce un uşor disconfort la menstruaţie este normal, durerea severă nu este.
Durerea menstruală severă ar putea fi un semn al unei afecţiuni de bază, cum ar fi endometrioza sau adenomioza.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Guvernul Israelului a votat încetarea focului în Gaza. Cel mai tânăr ostatic împlinește 2 ani
Citește pe www.zf.ro: Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Mâncatul devreme, un obicei bun pentru inimă
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Premierul Thailandei declară că a fost ținta unei escrocherii cu A.I.: „Am auzit clar vocea liderului țării”
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Cine este miliardarul discret care împinge din umbră o întreagă ţară de pe drumul european către un parteneriat cu Rusia
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Prezentatoarea știrilor și iubita ei cântăreață, imagini îndrăznețe din vacanța romantică din Costa Rica
PROSPORT.RO
Tabel pentru bărbați și femei | Pe ce dată ieși la PENSIE, în funcție de luna și de anul nașterii
GANDUL.RO
Cine este „Raisa”, femeia de pe TikTok care îl promovează intens pe Călin Georgescu: „Președintele României și comandantul meu suprem”
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 13:07
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1060. Rusia atacă o instalaţie de infrastructură în Zaporojie / Patru persoane ucise în urma unui atac rusesc asupra Kievului / Incendiu la un depozit de petrol din regiunea Tula, Rusia, după un atac cu drone / Aproape 89.000 de soldaţi ruşi confirmaţi morţi în Ucraina, relevă o investigaţie media
-
astăzi, 13:06
Preşedintele destituit al Coreei de Sud participă la audierea privind prelungirea detenţiei