- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (09.11.2017, 18:01)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
La ce să te aştepţi dacă îţi cumperi smartphone de la Samsung, Apple, Huawei sau Sony. Avantaje şi dezavantaje
Brandurile populare de smartphone vin cu avantaje, dar şi cu dezavantaje, iar multe dintre acestea ţin de strategia sau filozofia companiei care le produce.
Urmărește
4565 afișări
La ce să te aştepţi dacă îţi cumperi smartphone de la Samsung, Apple, Huawei sau Sony. Avantaje şi dezavantaje
Go4it prezintă, pe scurt, care sunt punctele forte şi slăbiciunile fiecărui brand cunoscut de smartphone-uri.
SAMSUNG
Puncte forte:
- În general produce smartphone-uri fiabile (nu, nu am uitat de Galaxy Note 7). Veţi vedea multe telefoane Galaxy S4, Galaxy S5 sau Galaxy Note 3 în jur, care încă se „ţin bine”.
- Hardware foarte bun, în pas cu ultimele tendinţe de pe piaţă. Mid-range-urile lor din excelenta serie Galaxy A includ funcţii pe care concurenţa le oferă doar pe vârfurile de gamă.
- În ultimii ani Samsung a inovat mult, mai ales în materie de design. A popularizat ecranele curbate, dar şi display-urile edge-to-edge şi de obicei a fost prima companie care a introdus funcţii „exotice” la momentul apariţiei lor.
- Camere excelente pe vârfurile de gamă şi performante pe multe modele mid-range.
- Design de excepţie, unic.
- Oferă unele dintre cele mai bune ecrane de pe piaţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Puncte slabe:
- Are un portofoliu uriaş de modele în producţie, iar din această cauză oferă cele mai noi actualizări software cu întârziere, chiar şi pe vârfurile de gamă.
- Plăteşti, la fel ca în cazul Apple, destul de mult în plus pentru marcă, iar preţurile la modelele de anul trecut nu scad la fel de repede ca la alte mărci.
- Nu oferă cea mai intuitivă interfaţă.
- Încă include pe telefoane destul de mult „bloatware” (aplicaţii potenţial nedorite, care nu pot fi dezinstalate) pe telefoane. Un exemplu este suita Office de la Microsoft. Toate aceste aplicaţii ocupă spaţiu, iar unele dintre ele le dublează pe cele disponibile deja în Android.
APPLE
Puncte forte:
- Cel mai bine optimizat ecosistem pentru dispozitive mobile.
- Actualizări software rapide, cele mai recente versiuni fiind oferite chiar şi pentru modelele vechi de câţiva ani.
- Au camere excelente şi sunt fiabile. Cunosc o mulţime de oameni care încă folosesc zi de zi iPhone 4.
- Performanţe foarte bune ale smartphone-urilor, deoarece Apple dezvoltă atât software-ul, cât şi hardware-ul.
- Cele mai performante chipset-uri de pe piaţă. Snapdragon 835 este depăşit clar în testele sintetice de Apple A11 Bionic.
- Include funcţii şi caracteristice inovative an de an, orice ar spune fanii Android. Exemple: Face ID pe iPhone X (o tehnologie mult mai avansată decât recunoaşterea facială din Android), primul spate din sticlă pe un smartphone, cele mai bune chipset-uri mobile din ultimii ani.
*Unii oameni susţin că un punct forte al Apple este uşurinţa în utilizare oferită de iOS. Eu nu sunt de aceeaşi părere. Cred că sunt interfeţe de Android cel puţin la fel de intuitive şi prietenoase ca sistemul de operare oferit de Apple. Ce-i drept, însă, aplicaţiile pentru iOS sunt cele mai finisate de pe piaţă.
Puncte slabe:
- Apple elimină de pe smartphone-uri tehnologii când încă sunt foarte populare: jack-ul audio, senzorul de amprentă.
- Cere (mulţi) bani în plus pentru accesorii care la rivalii Android sunt incluse în cutie. Exemplu: încărcătorul Fast Charging pentru iPhone 8 şi iPhone X.
- Accesoriile marca Apple sunt foarte scumpe, la fel şi reparaţiile.
- La fel ca în cazul Samsung, plăteşi destul de mult pentru marcă.
- Sistemul de operare iOS oferă puţine opţiuni de personalizare. Practic, majoritatea telefoanelor Apple arată la fel cu ecranul pornit.
HUAWEI
Puncte forte:
- Raport calitate-preţ foarte bun.
- Vârfurile lor de gamă nu au preţuri astronomice, de care nu te poţi atinge.
- Camere excelente pe modelele high-end.
- Prin marca Honor oferă unele dintre cele mai bune modele mid-range de pe piaţă.
- Sistemul de operare Android, deşi puternic modificat, este mai bogat în funcţii şi mai intuitiv decât la alţi producători mari. Personal îl prefer celui oferit de Samsung.
- Design reuşit.
Puncte slabe:
- Este o companie conservatoare din anumite puncte de vedere şi nu include unele funcţii populare pe vârfurile de gamă. De exemplu, Huawei P10 are ecran Full HD (de care eu sunt mulţumit, dar sunt oameni care îl consideră nepotrivit pe un high-end), nu dispune de încărcare wireless şi nici de rezistenţă la praf şi apă.
- La fel ca Samsung, Huawei oferă cele mai noi actualizări software târziu. Asta deoarece modifică masiv sistemul de operare Android şi are multe modele de smartphone-uri în portofoliu.
- Nu acordă o atenţie prea mare părţii audio.
CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI
Citeşte şi: AVERTISMENT alarmant privind inteligenţa artificială. De ce îi este FRICĂ lui Stephen Hawking
Citeşte şi: Descoperire ISTORICĂ: Reacţia subatomică mult mai puternică decât cea produsă de o BOMBĂ cu hidrogen
Citeşte şi: Peste un milion de utilizatori Android au fost păcăliţi să instaleze o aplicaţie WhatsApp falsă
Citeşte şi: Ce NU trebuie să încălzeşti în cuptorul cu microunde. Surprizele ar putea fi extrem de neplăcute. Poate fi chiar PERICULOS
Citeşte şi: CSID.RO: Nutriţionist: Dacă nu ai obiceiul de a lua micul dejun, ritmul meselor se dezechilibrează
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe