- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (14.11.2024, 09:21)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O nouă speranţă pentru pacienţii cu leucemie. Transplanturi de măduvă de la cadavre
- Metoda Ossium Health ajută pacienţii din cadrul minorităţilor, care întâmpină dificultăţi în a găsi donatori vii, prin folosirea măduvei osoase conservate de la donatori decedaţi.
- Celulele stem sunt extrase din coloana vertebrală a donatorilor decedaţi, crioconservate şi stocate pentru utilizări viitoare, creând astfel o bancă accesibilă de celule stem.
- Studiile clinice desfăşurate cu NMDP urmăresc validarea metodei Ossium, cu scopul de a transforma transplanturile de la donatori decedaţi într-o opţiune standard de tratament pentru cancere şi tulburări genetice.
Urmărește
392 afișări
Sursa foto: Ossium Health
Ossium Health, o companie de biotehnologie din San Francisco, SUA, a descoperit o metodă prin care poate folosi măduva osoasă de la donatori decedaţi, finalizând recent trei transplanturi pentru pacienţi cu cancer, scrie Wired.
În mod tradiţional, transplanturile de măduvă osoasă necesită o potrivire genetică strânsă între donatori şi destinatari, ceea ce prezintă dificultăţi pentru pacienţii din cadrul minorităţilor, care adesea au dificultăţi în găsirea unui donator viu compatibil, din cauza reprezentării reduse în registre. Metoda Ossium oferă o soluţie potenţial transformatoare prin crioprezervarea măduvei osoase de la donatori decedaţi pentru o utilizare ulterioară.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Un caz de la Spitalul Henry Ford din Detroit ilustrează impactul abordării Ossium. Pentru o femeie afro-americană de 68 de ani care lupta cu o leucemie recurentă, Ossium a furnizat celule stem crioprezervate, marcând prima utilizare a unui astfel de transplant la un pacient cu cancer.
Printr-un procesul unic, compania extrage măduva din coloana vertebrală a donatorilor decedaţi, depozitând-o în azot lichid pentru a crea o bancă accesibilă de celule stem.
Această disponibilitate „gata de utilizare” este menită să accelereze termenele de tratament, în special pentru pacienţii care necesită îngrijire urgentă.
Deşi metoda Ossium este promiţătoare, experţii rămân precauţi. Celulele crioprezervate pot creşte uşor riscul de recidivă al cancerului, deşi abordarea ar putea aduce beneficii pacienţilor cu afecţiuni specifice, cum ar fi anemia falciformă (care modifică forma celulelor rosii din sânge şi blochează fluxul normal). Compania a încheiat un parteneriat cu Programul Naţional de Donatori de Măduvă (NMDP) pentru a desfăşura studii clinice, având ca scop evaluarea potenţialului complet al metodei lor.
Dacă va fi adoptată pe scară largă, metoda Ossium ar putea extinde semnificativ opţiunile de transplant, în special pentru pacienţii minoritari. Cu o validare clinică suplimentară, transplanturile de la donatori decedaţi ar putea trece de la stadiul experimental la îngrijire standard, abordând lacunele critice din sistemul actual de registru al donatorilor şi transformând tratamentele pentru cancerele de sânge şi nu numai.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Citește și: Oboseala te face mai agresiv - studiu
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe