- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (10.07.2024, 16:33)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ritmul muzicii influenţează modul în care mâncăm, arată un studiu
- Legătură surprinzătoare între muzica de fundal şi comportamentul nostru alimentar.
- Un studiu făcut de cercetătorii de la Universitatea de Ştiinţe Gastronomice din Pollenzo, Italia, arată că ritmul muzicii influenţează modul în care mâncăm.
Urmărește
168 afișări
Ritmul muzicii influenţează modul în care mâncăm, arată un studiu
Echipa de cercetători a adunat 103 participanţi pentru a studia efectele tempoului muzical asupra experienţei culinare. Subiecţii au fost împărţiţi în două grupuri: unul expus la muzică cu tempo lent (85 bătăi pe minut) şi altul la muzică cu tempo rapid (145 bătăi pe minut).
Participanţii au fost rugaţi să mănânce o bucată de focaccia de 150 de grame în timp ce ascultau muzica. Comportamentul lor a fost înregistrat video, iar la final au completat un chestionar despre experienţa lor, notează psypost.org.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Grupul care a ascultat muzică lentă a petrecut în medie 382 de secunde mâncând şi a mestecat de 18,8 ori.
Grupul expus la muzică rapidă a mâncat doar 314 secunde şi a mestecat de 15,6 ori.
Cantitatea de mâncare consumată a fost similară în ambele grupuri.
Din punct de vedere emoţional, muzica lentă a indus calm şi relaxare, în timp ce muzica rapidă a crescut nivelul de energie şi entuziasm.
„Aceste descoperiri ar putea contribui semnificativ la prevenirea supraalimentării şi la îmbunătăţirea bunăstării oamenilor", au declarat cercetătorii.
Ei sugerează că redarea muzicii cu rimuri lente în restaurante ar putea fi o strategie eficientă pentru a încuraja obiceiuri alimentare mai sănătoase.
„Având în vedere că mestecatul poate creşte saţietatea şi reduce aportul alimentar în următorul episod alimentar şi că s-a demonstrat că este important pentru digestia individuală şi asimilarea nutrienţilor, precum şi pentru sănătatea creierului, rezultatele acestui studiu ar putea contribui semnificativ la prevenirea supraalimentării şi la îmbunătăţirea bunăstării oamenilor", spun cercetătorii.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe