Ritmul muzicii influenţează modul în care mâncăm, arată un studiu

  • Legătură surprinzătoare între muzica de fundal şi comportamentul nostru alimentar.
  • Un studiu făcut de cercetătorii de la Universitatea de Ştiinţe Gastronomice din Pollenzo, Italia, arată că ritmul muzicii influenţează modul în care mâncăm.
Urmărește
165 afișări
Imaginea articolului Ritmul muzicii influenţează modul în care mâncăm, arată un studiu

Ritmul muzicii influenţează modul în care mâncăm, arată un studiu

Echipa de cercetători a adunat 103 participanţi pentru a studia efectele tempoului muzical asupra experienţei culinare. Subiecţii au fost împărţiţi în două grupuri: unul expus la muzică cu tempo lent (85 bătăi pe minut) şi altul la muzică cu tempo rapid (145 bătăi pe minut).

Participanţii au fost rugaţi să mănânce o bucată de focaccia de 150 de grame în timp ce ascultau muzica. Comportamentul lor a fost înregistrat video, iar la final au completat un chestionar despre experienţa lor, notează psypost.org.

Grupul care a ascultat muzică lentă a petrecut în medie 382 de secunde mâncând şi a mestecat de 18,8 ori.

Grupul expus la muzică rapidă a mâncat doar 314 secunde şi a mestecat de 15,6 ori.

Cantitatea de mâncare consumată a fost similară în ambele grupuri.

Din punct de vedere emoţional, muzica lentă a indus calm şi relaxare, în timp ce muzica rapidă a crescut nivelul de energie şi entuziasm.

„Aceste descoperiri ar putea contribui semnificativ la prevenirea supraalimentării şi la îmbunătăţirea bunăstării oamenilor", au declarat cercetătorii.

Ei sugerează că redarea muzicii cu rimuri lente în restaurante ar putea fi o strategie eficientă pentru a încuraja obiceiuri alimentare mai sănătoase.

„Având în vedere că mestecatul poate creşte saţietatea şi reduce aportul alimentar în următorul episod alimentar şi că s-a demonstrat că este important pentru digestia individuală şi asimilarea nutrienţilor, precum şi pentru sănătatea creierului, rezultatele acestui studiu ar putea contribui semnificativ la prevenirea supraalimentării şi la îmbunătăţirea bunăstării oamenilor", spun cercetătorii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici