- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (22.08.2024, 16:41)
- Bianca Popa
Studiu: Navigarea continuă pe TikTok şi YouTube Shorts poate creşte plictiseala
- Navigarea continuă pe TikTok şi YouTube Shorts poate creşte plictiseala, în loc să o alunge, sugerează un nou studiu.
- Participanţii s-au simţit mai satisfăcuţi şi implicaţi când au vizionat un videoclip mai lung comparativ cu mai multe clipuri scurte.
- Consumul de conţinut imersiv şi minimizarea schimbării digitale pot duce la o experienţă de vizionare mai plăcută.
Urmărește
262 afișări
Studiu: Navigarea continuă pe TikTok şi YouTube Shorts poate creşte plictiseala
Un studiu realizat recent de Departamentul de Psihologie al Universităţii din Toronto Scarborough, Canada, sugerează că navigarea continuă pe TikTok şi YouTube Shorts ar putea, de fapt, să crească plictiseala, în loc să o alunge, scrie Indy100. Studiul, intitulat „Fast-Forward to Boredom: How Switching Behavior on Digital Media Makes People More Bored”, a implicat peste 1.000 de participanţi care au fost rugaţi să petreacă 10 minute consumând fie conţinut scurt, fie vizionând un singur videoclip mai lung.
Rezultatele au indicat că participanţii care au vizionat un videoclip mai lung au raportat un sentiment mai mare de implicare şi satisfacţie comparativ cu cei care au petrecut acelaşi timp urmărind mai multe clipuri scurte. Cercetarea evidenţiază că schimbarea frecventă între videoclipuri şi navigarea prin conţinut poate duce la niveluri mai mari de plictiseală şi satisfacţie redusă. Autorii studiului notează că acest comportament, comun pe platforme precum TikTok şi YouTube, vizează adesea evitarea plictiselii, dar poate avea efectul opus, făcând spectatorii să se simtă mai puţin implicaţi şi mai nemulţumiţi de consumul lor media.
Autoarea principală a studiului, Katy Tam, sugerează că o abordare mai imersivă a consumului de conţinut ar putea spori plăcerea. Ea sfătuieşte spectatorii să se concentreze pe piese individuale de conţinut, în loc să schimbe rapid între clipuri. Această experienţă imersivă, asemănătoare cu plata pentru o experienţă de cinema mai captivantă, permite spectatorilor să se angajeze mai profund cu materialul, reducând astfel sentimentele de plictiseală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Din prima zi de mandat, Trump semnează ordine executive cu consecințe majore: Începe deportarea în masă a imigranților, pune capăt dreptului la cetățenie prin naștere, grațiază inculpații de la Capitoliu. Ce alte decizii a luat Președintele SUA
-
Uitaţi de "America măreaţă din nou". Investitori: E timpul pentru "Europa măreaţă din nou"
-
Crin Antonescu este şi prezidenţiabilul PSD
-
Cuba, din nou pe lista SUA a statelor care sprijină terorismul. Trump a revocat ordinul emis de Biden cu câteva zile înainte
Tam conchide că schimbarea digitală poate duce la plictiseală deoarece spectatorii nu au timp să se angajeze complet sau să înţeleagă conţinutul, făcând clipurile să pară mai puţin semnificative. Prin urmare, minimizarea schimbării digitale ar putea duce la o experienţă media mai satisfăcătoare şi mai puţin monotonă.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Sondaj Avangarde: Care este intenția de vot a românilor în 2025 și în ce candidați au încredere pentru prezidențiale?
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum a început succesul lui Trump? Președintele și-a construit popularitatea prin afaceri, apariții TV regulate și expunere uriașă
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Digi RCS-RDS oferă tuturor abonaților din România acest voucher de 500 de lei. Ce trebuie să faci
CANCAN.RO
Categoria de pensionari din România care vor primi pensii mai mari cu 420 de lei, după indexarea din 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:44
Se deschide o nouă pârtie în Poiana Braşov. De mâine toate pârtiile din staţiune vor fi deschise Se deschide o nouă pârtie în Poiana Braşov. De mâine toate pârtiile din staţiune vor fi deschise
-
astăzi, 12:34
Uitaţi de "America măreaţă din nou". Investitori: E timpul pentru "Europa măreaţă din nou" Uitaţi de "America măreaţă din nou". Investitori: E timpul pentru "Europa măreaţă din nou"