Studiu. Renunţarea la fumat chiar şi la 75 de ani poate creşte speranţa de viaţă

Renunţarea la fumat poate aduce beneficii semnificative pentru speranţa de viaţă, chiar şi pentru persoanele în vârstă. Veştile încurajatoare vin în urma unui nou studiu făcut de cercetătorii de la Universitatea din Michigan.

Urmărește
106 afișări
Imaginea articolului Studiu. Renunţarea la fumat chiar şi la 75 de ani poate creşte speranţa de viaţă

Studiu. Renunţarea la fumat chiar şi la 75 de ani poate creşte speranţa de viaţă

Persoanele care fumează la 35 de ani şi continuă toată viaţa pierd în medie 9 ani din speranţa de viaţă (23% din total).

Cei care renunţă la fumat la 35 de ani recuperează aproximativ 8 ani din speranţa de viaţă.

Chiar şi la 75 de ani, renunţarea la fumat poate aduce beneficii: fumătorii care continuă pierd în medie 4,4 ani de viaţă, dar cei care renunţă au o şansă de 14% să câştige cel puţin un an de viaţă.

Dr. Xin Wang, autorul principal al studiului, subliniază importanţa acestor descoperiri: „Constatările pot fi valoroase pentru clinicienii care caută dovezi ştiinţifice pentru a-şi motiva pacienţii fumători să renunţe la fumat".

Metodologia studiului a implicat analiza datelor de sănătate publică reprezentative la nivel naţional şi calcularea estimărilor privind anii de viaţă câştigaţi sau pierduţi în funcţie de vârsta la care o persoană renunţă la fumat.

Rezultatele confirmă şi extind concluziile unui studiu anterior realizat de cercetători din Canada şi Norvegia, care a arătat că renunţarea la fumat pentru un deceniu poate evita pierderea unui deceniu de viaţă.

Studiul a fost publicat în American Journal of Preventive Medicine şi e citat de Science Alert.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici