Tehnologia ARN mesager ar putea fi folosită pentru tratarea cancerului şi HIV

  • Cercetătorii caută acum modul în care tehnologia vaccinului împotriva virusului Covid-19 ar putea trata alte boli.
  • ARN mesager ar putea fi utilizat pentru a preveni reapariţia cancerului.
  • Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Scripps din California analizează dacă mArn ar putea trata HIV.
Urmărește
3807 afișări
Imaginea articolului Tehnologia ARN mesager ar putea fi folosită pentru tratarea cancerului şi HIV

Tehnologia ARN mesager ar putea fi folosită şi pentru tratarea cancerului sau HIV

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Texas MD Anderson Cancer Center studiază mRNA ca tratament pentru cancer, informează Insider

Pandemia de coronavirus i-a împins pe oamenii de ştiinţă să creeze un prim vaccin care foloseşte mARN sau o mică bucată din proteina de suprafaţă Spike a virusului Covid-19. Mecanismul vaccinului creează un răspuns al sistemului imunitar pentru a proteja împotriva infecţiei.

În urma rezultatelor eficiente ale studiilor clinice şi a milioanelor de vaccinări de succes cu vaccinuri COVID-19 pe bază de mARN, cercetătorii caută acum modul în care tehnologia vaccinului ar putea trata alte boli.

Ei cred că mARN ar putea fi utilizat pentru a preveni reapariţia cancerului, a afirmat dr. Van Morris, oncolog care conduce studiul clinic.

Probabilitatea de reapariţie a cancerului variază în funcţie de tipul de cancer şi este cel mai frecvent în cazul cancerului ovarian, al vezicii urinare şi al glioblastomului. Recurenţa se întâmplă atunci când cantităţi mici de celule canceroase rămân în organism după tratament, se înmulţesc şi, în unele cazuri, se mută în alte zone ale corpului.

În cadrul studiului, care se află în prezent la a doua fază, medicii testează pacienţii cu cancer cărora li s-au îndepărtat tumorile şi au trecut prin chimioterapie. Odată ce testele relevă celule canceroase care încă circulă prin corpul lor, cercetătorii creează vaccinuri mARN individualizate.

"Sperăm că prin vaccinul personalizat putem îmbunătăţi sistemul imunitar pentru elimina celulele tumorale reziduale şi a vindeca pacientul", a declarat Morris.

De asemenea, oamenii de ştiinţă de la Universitatea Scripps din California analizează dacă mArn ar putea trata HIV, o infecţie cu transmitere predominant sexuală care afectează 1,2 milioane de oameni din întreaga lume.

Conform CDC, HIV (virusul imunodeficienţei umane) este un virus care atacă sistemul imunitar al organismului. Dacă HIV nu este tratat, poate duce la SIDA (sindromul imunodeficienţei dobândite).
Virusul HIV se transmite prin sânge, spermă, secreţii genitale, lichid cefalorahidian (LCR), transmitere mamă-copil şi lapte matern. Căile de transmitere cele mai frecvente sunt cele vaginale, anale şi prin folosirea în comun a acelor de seringă.

„Modul în care acţionează vaccinul COVID-19 ar putea fi folosit şi pentru vaccinul împotriva HIV” , a declarat William Schief, un imunolog la Scripps Research care a contribuit la dezvoltarea vaccinului HIV într-un studiu de fază 1, a spus într-un comunicat de presă.

Acum, când echipa lui Schief ştie că mARN ar putea fi utilizat pentru a trata HIV, vor folosi această tehnologie în studiile viitoare, în speranţa de a crea în curând un vaccin împotriva acestei boli.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici