Un microcip controlat de o aplicaţie îi ajută pe pacienţii care au apnee în somn

  • Câţiva pacienţi britanici vor dormi mai bine după ce pe unul din nervi li s-a montat un microcip.
  • Este vorba despre un microcip controlat de o aplicaţie care îi ajută pe pacienţii cu apnee în somn.
  • Această tulburare gravă afectează doar în Marea Britanie circa opt milioane de oameni.
Urmărește
74 afișări
Imaginea articolului Un microcip controlat de o aplicaţie îi ajută pe pacienţii care au apnee în somn

Un microcip controlat de o aplicaţie îi ajută pe pacienţii care au apnee în somn

Un nou tratament în care chirurgii implantează un cip pe un nerv al pacientului ar putea însemna uşurare pentru pacienţii cu apnee. Este o afecţiune care poate provoca hipertensiune arterială, accident vascular cerebral, infarct miocardic, diabet şi chiar deces.

Căile respiratorii ale celor cu apnee sunt obstrucţionate, iar respiraţia lor se opreşte în mod repetat timp de câteva secunde sau chiar minute. Noul cip îi va ajuta pe oamenii să respire, potrivit Sky News.

Chirurgii britanici au montat deja primele microcipuri. Experţii vor continua să facă teste şi continuă să ajusteze frecvenţa stimulării nervoase pentru a creşte eficacitatea tratamentului fără a provoca disconfort pacientului.

Echipa UCLH a spus că operaţia este limitată la un număr mic de pacienţi care nu pot folosi aparatele CPAP şi care sunt cel mai probabil să beneficieze de pe urma implantului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici