Un studiu arată ce anume poate creşte riscul de a dezvolta demenţă

Un studiu sugerează că lipsa unui scop în viaţă şi puţinele oportunităţi de dezvoltare personală pot creşte riscul de a dezvolta insuficienţă cognitivă uşoară (MCI), un precursor frecvent al demenţei.

Urmărește
2308 afișări
Imaginea articolului Un studiu arată ce anume poate creşte riscul de a dezvolta demenţă

Un studiu arată ce anume poate creşte riscul de a dezvolta demenţă

Cercetătorii au constatat că aceste aspecte ale bunăstării psihologice scad vizibil cu doi până la şase ani înainte de diagnosticarea pierderilor de memorie şi a problemelor de gândire, scrie The Guardian.

Cercetarea a fost realizată pe un eşantion de 910 persoane din Illinois, SUA, pentru o perioadă medie de 14 ani, iar factorii urmăriţi în vederea stabilirii diagnosticului de MCI sau demenţă au inclus colectarea de date privind scopul în viaţă, relaţiile pozitive cu ceilalţi, creşterea personală, acceptarea de sine şi autonomia.

Rezultatele studiului

În timpul urmăririi, 29% au fost diagnosticaţi cu MCI şi din acest grup, 34% dintre ei au fost diagnosticaţi cu demenţă.

Analiza finală s-a bazat pe 229 de participanţi cu date complete înainte şi după, inclusiv 73 care au dezvoltat demenţă.

Rezultatele studiului au arătat că persoanele care au dezvoltat MCI au fost mai susceptibili de a avea niveluri mai scăzute de bunăstare psihologică. De asemenea, persoanele care au dezvoltat MCI nu aveau un scop în viaţă cu trei ani înainte de diagnostic şi aveau niveluri mai scăzute de dezvoltare personală cu şase ani înainte de diagnosticul oficial.

Dr. Richard Oakley, director asociat de cercetare şi inovare la Alzheimer's Society, a declarat că există „dovezi substanţiale de cercetare” care arată că îngrijirea bunăstării mentale şi menţinerea unei activităţi sociale pe tot parcursul vieţii ar putea contribui la reducerea riscului de a dezvolta MCI şi demenţă, relatează The Guardian.

Studiul a fost realizat de o echipă de cercetători din SUA, China şi Suedia şi a fost publicat în Journal of Neurology, Neurosurgery & Psychiatry.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici