Violul şi uciderea unui medic într-un spital din India declanşează proteste în toată ţara

O doctoriţă stagiară a fost violată şi ucisă într-un spital din India, declanşând proteste în toată ţara pentru protejarea lucrătorilor din domeniul sănătăţii împotriva violenţei.

Urmărește
1494 afișări
Imaginea articolului Violul şi uciderea unui medic într-un spital din India declanşează proteste în toată ţara

Imagine cu caracter ilustrativ Sursa foto: Pexels

Doctoriţa stagiară în vârstă de 31 de ani a fost violată şi ucisă de un lucrător voluntar în unul dintre cele mai vechi spitale din India, situat în oraşul Kolkata, scrie BBC. Evenimentul s-a petrecut într-o sală de seminar a spitalului, unde doctoriţa intrase să doarmă după terminarea programului de muncă.
 
Ea a fost găsită de către colegi dimineaţa următoare, jumătate dezbrăcată şi cu răni grave pe tot corpul. Lucrătorul voluntar al spitalului a fost ulterior arestat. 
 
Cazul a provocat greva medicilor atât în oraşul în care a avut loc evenimentul cât şi în restul Indiei, cerând o lege federală care să protejeze lucrătorii din domeniul sănătăţii.
 
Acesta nu este nici pe departe primul caz de acest fel din India. Doctoriţele din spitalele de stat lucrează cel mai adesea în situaţii care le compromit siguranţa, fără camere de odihnă special amenajate sau toalete separate pentru femei.
 
Ele reprezintă aproape 30% din medicii din India şi 80% din personalul medical, fiind mai vulnerabile decât colegii lor bărbaţi. În plus, datele oficiale relevă o creştere îngrijorătoare de 4% a infracţiunilor împotriva femeilor în 2022, peste 20% dintre aceste incidente implicând violuri şi agresiuni, mai scrie BBC.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici