Vaccinurile anti-Covid Pfizer şi Moderna, actualizate: vor fi disponibile în câteva zile

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat joi actualizarea vaccinurilor Covid de la Pfizer şi Moderna, punând noile seruri la dispoziţia majorităţii americanilor în următoarele zile, pe fondul unui val de vară al virusului, scrie NBC Los Angeles.

Urmărește
1426 afișări
Imaginea articolului Vaccinurile anti-Covid Pfizer şi Moderna, actualizate: vor fi disponibile în câteva zile

Vaccinurile anti-Covid Pfizer şi Moderna, actualizate: vor fi disponibile în câteva zile

Vaccinurile vizează o tulpină numită KP.2, un descendent al subvariantei omicron JN.1, extrem de contagioasă, care a început să circule pe scară largă în SUA la începutul acestui an. KP.2 a fost tulpina Covid dominantă în mai, dar acum reprezintă doar aproximativ 3% din toate cazurile din SUA începând de sâmbătă, conform celor mai recente date ale Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.

Totuşi, Pfizer şi Moderna au declarat că vaccinurile lor KP.2 pot produce răspunsuri imune mai puternice împotriva altor subvariante circulante ale JN.1, cum ar fi KP.3 şi LB.1, decât runda de vaccinuri de anul trecut care vizează tulpina omicron XBB.1.5.

În iunie, CDC a recomandat ca toate persoanele cu vârsta peste 6 luni să primească un vaccin Covid actualizat şi unul antigripal în acest an. Noile vaccinuri de la Pfizer şi Moderna sunt aprobate în mod specific pentru persoanele cu vârsta de 12 ani şi peste şi sunt autorizate în regim de urgenţă pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 luni şi 11 ani.

Pfizer va începe imediat expedierea noului său vaccin şi se aşteaptă ca acesta să fie disponibil în farmacii, spitale şi clinici din SUA „începând din zilele următoare”, a declarat compania. Moderna se aşteaptă ca vaccinul să fie disponibil în următoarele zile, potrivit unei declaraţii.

„Rămânerea la zi cu vaccinul COVID-19 rămâne una dintre cele mai bune modalităţi pentru oameni de a fi protejaţi şi de a preveni bolile grave”, a declarat Stephane Bancel, CEO al Moderna, într-o declaraţie. „Apreciem revizuirea în timp util a FDA din SUA şi încurajăm persoanele să vorbească cu furnizorii lor de asistenţă medicală despre primirea vaccinului COVID-19 actualizat împreună cu vaccinul antigripal în această toamnă”.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici