- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (17.10.2024, 09:50)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Veninul de păianjen, posibila salvare pentru victimele atacurilor de cord
O echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea Queensland se pregăteşte să testeze un medicament inspirat din veninul de păianjen, care ar putea inversa leziunile provocate de infarct.
Urmărește
155 afișări
Veninul de păianjen, posibila salvare pentru victimele atacurilor de cord
Molecula numită Hi1a este o versiune de laborator a unei proteine găsite în veninul păianjenilor australieni care construiesc plasă în formă de pâlnie.
„Hi1a blochează nişte canale mici numite ASIC1a, care în mod normal permit substanţelor să intre şi să iasă din celulele cardiace. În timpul unui atac de cord, aceste canale se deschid, făcând ţesutul cardiac prea acid, ceea ce duce la moartea celulelor. Medicamentul nostru opreşte acest proces", declară profesorul Glenn King, expert în bioştiinţe moleculare, conform Live Science.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Peste 10.000 de absolvenți de Medicină susțin astăzi Examenul de Rezidențiat. Ce specializări au cele mai multe posturi scoase la concurs
-
Cum să te pregăteşti de criză. Ce pot businessurile să facă ca să treacă cu bine perioadele negre ale economiei?
-
Reacţii după moartea lui Bela Karolyi. „A rescris istoria gimnasticii mondiale”
-
Ceasul dat căpitanului care a salvat 700 de pasageri de pe Titanic, vândut cu 1,56 milioane de lire
Rezultatele studiilor pe şoareci şi pe celule cardiace umane în laborator sunt încurajatoare. Injectarea Hi1a a protejat inima de daunele cauzate de lipsa de oxigen specifică unui atac de cord.
Cercetătorii speră ca Hi1a să devină primul medicament care tratează direct leziunile ţesutului cardiac după un infarct. Mai mult, ei văd potenţial în utilizarea sa pentru a creşte numărul de inimi disponibile pentru transplant, protejându-le în timpul procesului de prelevare.
Studiul clinic pe oameni va începe în vara anului viitor în Australia, testând în primul rând siguranţa moleculei. Dacă rezultatele vor fi pozitive, vor urma studii mai ample pentru a determina eficacitatea tratamentului.
Deşi promiţător, drumul de la laborator la pacient este lung şi plin de provocări, atrage atenţia dr. Heerajnarain Bulluck, cardiolog consultant în Marea Britanie, neimplicat în cercetare: „Multe medicamente pentru a inversa leziunile cardiace s-au arătat promiţătoare la animale, dar au eşuat în testele pe oameni".
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Béla Károlyi, legendarul antrenor de gimnastică, a murit la 82 de ani. Nadia Comăneci: „M-a ghidat spre performanța istorică a primului 10 perfect și mi-a schimbat viața pentru totdeauna”
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trupele israeliene ating cel mai adânc punct în Liban de la invazia de la 1 octombrie. Care este situația pe front
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Povestea românului care a creat lanţul de restaurante care se luptă cu giganţii KFC şi McDonald’s şi vrea să îşi demonstreze talentul chiar acasă la competitori, în SUA: „Primii ani din viaţă mi i-am petrecut printre tarabele din bazarul din Suceava, unde am cunoscut antreprenoriatul la firul ierbii. Din păcate, şcolile de azi nu pregătesc tinerii pentru antreprenoriat”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cauza morții Andreei Cuciuc, fiica artistului Igor Cuciuc. Ce au descoperit medicii legiști la autopsie 😢
CANCAN.RO
Prognoza Accuweather actualizată iarnă 2024/2025: Când ninge în București – în decembrie, ianuarie și februarie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe