Cursa AI se aprinde. Compania din spatele TikTok dezvoltă un model de inteligenţă artificială antrenat în principal cu cipuri de la compania Huawei

ByteDance, compania din spatele TikTok, intenţionează să dezvolte un model de inteligenţă artificială antrenat în principal cu cipuri de la compania Huawei Technologies, au declarat trei persoane familiarizate cu această chestiune pentru Reuters. Restricţiile din SUA fac ca gigantul social media să se întoarcă acasă în căutare de cipuri.

Urmărește
56 afișări
Imaginea articolului Cursa AI se aprinde. Compania din spatele TikTok dezvoltă un model de inteligenţă artificială antrenat în principal cu cipuri de la compania Huawei

Cursa AI se aprinde. Compania din spatele TikTok dezvoltă un model de inteligenţă artificială antrenat în principal cu cipuri de la compania Huawei

ByteDance s-a îndreptat către furnizorii interni de cipuri utilizate în inteligenţa artificială şi a accelerat dezvoltarea propriilor cipuri de când SUA a început în 2022 să restricţioneze exporturile de cipuri avansate de inteligenţă artificială, cum ar fi cele de la liderul de piaţă Nvidia.
 
Inteligenţa artificială a devenit un element central al industriei tehnologice, firmele din sectoare variate diferenţiindu-şi ofertele prin integrarea de modele personalizate de inteligenţă artificială - programe care utilizează recunoaşterea modelelor pentru a lua decizii.
 
Următorul pas al ByteDance în cursa pentru inteligenţa artificială este să utilizeze cipul Ascend 910B al Huawei pentru a antrena un model de inteligenţă artificială.
 
ByteDance utilizează deja Ascend 910B în principal pentru sarcini de inferenţă mai puţin intensive din punct de vedere computaţional, care implică modele AI pre-antrenate care fac predicţii, relatează Reuters citând mai multe surse.
 
Formarea modelelor AI este mult mai solicitantă şi necesită cantităţi uriaşe de date, necesitând utilizarea de cipuri ultraperformante, cum ar fi unităţile de procesare grafică premium de la Nvidia.
 
ByteDance a comandat mai mult de 100.000 de cipuri Ascend 910B în acest an, dar a primit mai puţin de 30.000 până în iulie, un ritm prea lent pentru a satisface nevoile companiei, a declarat una dintre persoane.
 
Oferta restrânsă şi puterea de calcul limitată faţă de cipurile Nvidia disponibile în China au împiedicat ByteDance să stabilească un calendar pentru noul model, au declarat două dintre personele citate de Reuters.
 
Tehnologia AI actuală a ByteDance este utilizată în modelul său emblematic lansat în august 2023 şi redenumit chatbot Doubao, precum şi în multe alte aplicaţii, inclusiv un instrument de conversie text-video Jimeng. În această lună a introdus două modele Doubao axate pe video pentru a concura cu OpenAI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici