- Home
- Tehnologie
- BUCUREŞTI, (02.02.2021, 16:51)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Wikipedia lansează un set de reguli globale pentru a combate abuzurile şi lipsa de diversitate
Fundaţia care operează Wikipedia va lansa marţi primul său cod global de conduită, încercând să răspundă criticilor că nu a reuşit să combată hărţuirea şi că suferă de o lipsă de diversitate, relatează Reuters.
Urmărește
408 afișări
Wikipedia lansează un set de reguli globale pentru a combate abuzurile şi lipsa de diversitate
„Trebuie să fim mult mai incluzivi”, a spus María Sefidari, preşedintele consiliului de administraţie al Fundaţiei Wikimedia. „Ne lipsesc multe voci, ne lipsesc femeile, ne lipsesc grupurile marginalizate”.
Spre deosebire de Facebook Inc şi Twitter Inc, care adoptă mai multe abordări pentru moderarea conţinutului, enciclopedia online, care a împlinit 20 de ani luna trecută, se bazează în mare măsură pe voluntari neplătiţi pentru a rezolva problemele legate de comportamentul utilizatorilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Wikimedia a declarat că peste 1.500 de voluntari Wikipedia de pe cinci continente şi 30 de limbi au participat la crearea noilor reguli, după ce consiliul de administraţie a votat în mai anul trecut dezvoltarea de noi standarde.
„A existat un proces de schimbare în toate comunităţile”, a declarat Katherine Maher, directorul executiv al Fundaţiei Wikimedia, într-un interviu acordat Reuters. „A fost nevoie de timp pentru a obţine sprijinul necesar pentru a face consultări pentru ca oamenii să înţeleagă de ce aceasta este o prioritate.”
Noul cod de conduită interzice hărţuirea pe şi în afara site-ului, interzicând comportamente precum discursurile ce incită la ură, utilizarea insultelor, stereotipurilor sau atacurilor bazate pe caracteristici personale, precum şi ameninţărilor de violenţă fizică sau urmărirea cuiva pentru a-i critica munca.
De asemenea, codul interzice introducerea deliberată a informaţiilor false sau părtinitoare în conţinut.
Wikipedia are 230.000 de editori voluntari care lucrează la articole din mai multe surse şi peste 3.500 de „administratori” care pot bloca conturi sau pot restricţiona modificările pe anumite pagini. Uneori, reclamaţiile sunt analizate de grupuri de utilizatori aleşi de comunitate.
Maher a spus că vor fi derulate programe de instruire pentru comunităţile şi grupurile de lucru.
Wikimedia nu are planuri imediate în a-şi consolida mica echipă de „încredere şi siguranţă”, un grup de aproximativ o duzină de angajaţi care acţionează în prezent în probleme urgente, cum ar fi ameninţările cu moartea sau schimbul de informaţii private ale oamenilor, a spus ea.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Posesorii de Iphone îşi pot debloca telefonul cu masca pe faţă, fără codul de securitate. Ce soluţie a găsit Apple
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe