Paza de coastă din Italia a recuperat încă 12 cadavre de migranţi după ce o barcă s-a scufundat

Paza de coastă a Italiei a declarat joi că a recuperat încă 12 cadavre, inclusiv femei şi copii, după ce o ambarcaţiune cu migranţi s-a scufundat săptămâna aceasta în largul coastei sudice, peste 60 de persoane fiind date dispărute.

Urmărește
115 afișări
Imaginea articolului Paza de coastă din Italia a recuperat încă 12 cadavre de migranţi după ce o barcă s-a scufundat

Paza de coastă din Italia a recuperat încă 12 cadavre de migranţi după ce o barcă s-a scufundat

Unsprezece persoane au supravieţuit după ce ambarcaţiunea s-a scufundat la aproximativ 120 de mile nautice de coasta Calabriei în noaptea de duminică spre luni.

Se crede că cel puţin 26 de copii, unii în vârstă de câteva luni, se află printre cei morţi, potrivit organizaţiei Medici fără frontiere (MSF), care a ajutat supravieţuitorii.

Paza de coastă a declarat că a recuperat „alte 12 cadavre, inclusiv femei şi copii" în Marea Ionică. Bilanţul confirmat al victimelor este acum de 20 de morţi, a precizat aceasta, anunţă AFP.

Luni, în largul insulei italiene Lampedusa, au fost găsite zece cadavre într-o altă ambarcaţiune de migranţi naufragiată, potrivit grupului umanitar german ResQship.

Aproximativ 3.155 de migranţi au murit sau au dispărut în Mediterană anul trecut, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie a ONU.

Mai mult de 1.000 au murit sau sunt dispăruţi până acum în acest an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici