Studiu: Vaccinul Pfizer pare să piardă un pic de eficacitate împotriva mutaţiilor tulpinei de coronavirus găsite în Africa de Sud

  • Vaccinul COVID-19 al Pfizer Inc şi BioNTech pare să piardă un pic de eficacitate împotriva unui virus proiectat cu trei mutaţii cheie din noua variantă de coronavirus găsită în Africa de Sud, potrivit unui studiu de laborator.
  • Studiul realizat de Pfizer şi oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Texas Medical Branch (UTMB), care nu a fost încă evaluat de altă autoritate, a arătat o reducere de mai puţin de două ori a nivelului titrului (concentraţiei) anticorpilor, indicând că vaccinul ar fi probabil eficient în neutralizarea unui virus cu aşa-numitele mutaţii E484K şi N501Y găsite în varianta sud-africană.
Urmărește
7900 afișări
Imaginea articolului Studiu: Vaccinul Pfizer pare să piardă un pic de eficacitate împotriva mutaţiilor tulpinei de coronavirus găsite în Africa de Sud

Studiu: Vaccinul Pfizer pare să piardă un pic de eficacitate împotriva mutaţiilor tulpinei găsite în Africa de Sud

Studiul a fost realizat pe sânge prelevat de la persoanele care au primit vaccinul. Concluziile sale sunt limitate, deoarece nu analizează setul complet de mutaţii găsite în noua variantă sud-africană, relatează Reuters.

Chiar dacă aceste descoperiri nu indică necesitatea unui nou vaccin pentru a aborda variantele emergente, Pfizer şi BioNTech sunt pregătite să răspundă dacă forma actuală a vaccinului nu este eficientă împotriva noii variante a SARS-CoV-2.

Oamenii de ştiinţă proiectează în prezent un virus cu setul complet de mutaţii şi se aşteaptă să aibă rezultate în aproximativ două săptămâni, potrivit Pei-Yong Shi, autor al studiului şi profesor la UTMB.

Rezultatele sunt mai încurajatoare decât un alt studiu neevaluat, efectuat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Columbia care au folosit o metodă uşor diferită şi care a arătat că anticorpii generaţi de vaccin au fost semnificativ mai puţin eficienţi împotriva variantei din Africa de Sud.

Un posibil motiv pentru diferenţă ar putea fi faptul că descoperirile Pfizer se bazează pe un coronavirus proiectat, iar studiul Columbia a folosit un pseudovirus pe baza virusului stomatitei veziculare, un tip diferit de virus, a spus Shi al UTMB. El a spus că este de părere că descoperirea în pseudovirusuri ar trebui validată folosind virusul real.

Studiul a arătat, de asemenea, rezultate şi mai bune împotriva mai multor mutaţii cheie din varianta extrem de transmisibilă a virusului din Marea Britanie. Shi a spus că lucrează şi la un virus proiectat cu setul complet de mutaţii din această variantă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici