COMENTARIU Lelia Munteanu: Paxlovid, antiviralul Pfizer - „începutul sfârşitului pandemiei"

În interviul realizat pentru suplimentul cotidianului Yedioth Ahronoth, Sarit Rosenblum l-a întrebat pe CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, despre Paxlovid, antiviralul companiei, care urmează să fie scos pe piaţă la anul, într-o primă tranşă de 80 de milioane de doze. Studiile medicale care s-au încheiat relevă că acesta reduce cu 89 la sută riscul de spitalizare sau de deces asociat Covid-19, în cazul celor care primesc tratamentul în decurs de trei zile de la debutul simptomelor. Preţul unui tratament - 700 de dolari.

Urmărește
18079 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Paxlovid, antiviralul Pfizer - „începutul sfârşitului pandemiei"

COMENTARIU Lelia Munteanu: Paxlovid, antiviralul Pfizer - „începutul sfârşitului pandemiei"

"- Va schimba acest medicament cursul pandemiei?

- Fără îndoială, medicamentul este un game-changer. Am verificat medicamentul pe bolnavii în starea cea mai gravă, nevaccinaţi. Din 10 bolnavi pasibili de internare fără medicament, doar unul a ajuns în spital.  Adică, primind acest medicament, pacienţii s-au putut trata acasă şi nici unul nu a murit. Chiar şi dintre cei internaţi, nimeni nu a murit şi, ulterior, au fost externaţi. Aşa că, da, este un game-changer, pentru că are rezultate excelente la nivel individual şi nu presează sistemul medical, la nivelul spitalelor. Fără îndoială, acest medicament este începutul sfârşitului pandemiei.

- Asta înseamnă că nu mai e nevoie de vaccinuri?

- Doamne fereşte, bineînţeles că vom avea nevoie de vaccinuri! Nu recomandăm nimănui să se îmbolnăvească doar fiindcă există un tratament bun. Din contră.

- Noul medicament este eficace şi împotriva tulpinii Omicron?

- Noul tratament a fost conceput din perspectiva noilor tulpini, pentru a preveni rezistenţa la medicament. Din câte ştim, mutaţiile Coronei pot fi rezistente la tratamentele care se axează pe spike. Tratamentul nostru se axează pe enzime care nu dezvoltă mutaţii de obicei. De aceea, nu cred că vom vedea o rezistenţă la medicament, nici în cazul Omicronului şi nici în cazul unor tulpini viitoare.

- Când va putea Israelul să primească acest medicament?

- Israelul este într-o fază avansată de negocieri pentru achiziţionarea medicamentului. Israelul va fi printre primele ţări care vor primi acest medicament".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici