Antony Blinken acuză Iranul că furnizează rachete Rusiei: „o ameninţare pentru întreaga Europa”

  • Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, a acuzat Iranul că furnizează rachete Rusiei.
  • O ameninţare pentru întreaga Europa, a fost concluzia şefului diplomaţiei americane.
  • Declaraţiile au fost făcute marţi, la Londra, acolo unde Blinken face o vizită oficială.
Urmărește
200 afișări
Imaginea articolului Antony Blinken acuză Iranul că furnizează rachete Rusiei: „o ameninţare pentru întreaga Europa”

Antony Blinken acuză Iranul că furnizează rachete Rusiei: „o ameninţare pentru întreaga Europa”

Iranul a trimis în Rusia rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, iar Kremlinul „le va folosi probabil în câteva săptămâni în Ucraina”, a declarat secretarul de stat american, potrivit Sky News.

Antony Blinken a mai spus că transferul armelor este „o ameninţare pentru întreaga Europă” şi a arătat cum „influenţa destabilizatoare a Iranului ajunge mult dincolo de Orientul Mijlociu”.

„Zeci de militari ruşi au fost instruiţi în Iran pentru a utiliza sistemul de rachete balistice cu rază apropiată Fath-360, care are o rază de acţiune maximă de 75 mile. Rusia a primit acum transporturi cu aceste rachete balistice şi probabil le va folosi în câteva săptămâni în Ucraina împotriva ucrainenilor. Rusia are propriile rachete balistice, dar furnizarea de rachete iraniene îi permite să folosească arsenalul său pentru ţinte aflate mai departe de linia frontului”, a declarat Antony Blinken în cadrul unei conferinţe de presă.

Americanii vor institui noi sancţiuni împotriva Iranului, inclusiv împotriva companiei Iran Air, a anunţat Blinken. Secretarul britanic de externe, David Lammy, a declarat şi el că furnizarea de rachete balistice din Iran către Rusia este o „escaladare semnificativă” a conflictului.

Şefii diplomaţiei americane şi britanice s-au întâlnit marţi la Londra. Ei au discutat despre războaiele din Gaza şi Ucraina şi despre sancţiunile împotriva Rusiei. Totodată, Blinken şi Lammy au anunţat că săptămâna aceasta vor vizita împreună Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici