Israelul a atacat capitala Libanului, Beirut. IDF spune că ţinta atacului a fost comandantul Hezbollah, care s-a aflat în spatele atacului asupra terenului de fotbal din Înălţimile Golan / UPDATE IDF susţine că l-a ucis pe Shukr

  • Armata israeliană a confirmat atacul desfăşurat asupra capitalei libaneze, Beirut,, scrie Times of Israel.
  • IDF susţine că l-a ucis pe Shukr în cadrul unei „eliminări pe bază de informaţii” de către avioanele de luptă israeliene în zona Beirut.
  • Anterior, agenţiile de presă Reuters şi AFP au citat surse potrivit cărora Shukr a supravieţuit atacului de astăzi.
Urmărește
28311 afișări
Imaginea articolului Israelul a atacat capitala Libanului, Beirut. IDF spune că ţinta atacului a fost comandantul Hezbollah, care s-a aflat în spatele atacului asupra terenului de fotbal din Înălţimile Golan / UPDATE IDF susţine că l-a ucis pe Shukr

UPDATE IDF susţine că l-a ucis pe Shukr în cadrul unei „eliminări pe bază de informaţii” de către avioanele de luptă israeliene în zona Beirut.

Israelul susţine că Shukr a fost comandantul responsabil pentru atacul de sâmbătă de pe Înălţimile Golan ocupate de Israel, care a ucis aproximativ 12 copii şi tineri adulţi.

Anterior, agenţiile de presă Reuters şi AFP au citat surse potrivit cărora Shukr a supravieţuit atacului de astăzi.

UPDATE Israelul crede că atacul său aerian asupra Beirutului a ucis marţi un comandant de rang înalt al grupării armate libaneze Hezbollah, a precizat postul public de radio şi televiziune din Israel, ca represalii pentru un atac transfrontalier cu rachete care a ucis 12 tineri în urmă cu trei zile.

Potrivit armatei, atacul l-a vizat pe comandantul Hezbollah care s-a aflat în spatele atacului din weekendul trecut, asupra terenului de fotbal din Majdal Shams, şi a altor atacuri asupra Israelului.

Numele comandantului Hezbollah la care face referire armata israeliană este Fuad Shukr şi este şeful proiectului de rachete cu precizie, care este dat în căutare internaţională şi de SUA.

În acest moment, nu se ştie dacă atacul Israelului a şi dus la eliminarea comandantului vizat. Unele publicaţii libaneze vorbesc despre 10 victime în urma acestui atac, dar nu se specifică dacă este vorba despre civili sau membri Hezbollah. 

Statele Unite oferă o recompensă de până la 5 milioane de dolari pentru persoanele care au informaţii despre acesta. Americanii cred că acesta a fost implicat în bombardamentul din 1983 asupra unor cazărmi ale infanteriştilor marini americani aflaţi în Beirut.

După atacul israelienilor în Beirut, ministrul israelian Yoav Gallant a transmis că grupul Hezbollah „a întrecut limita”, făcând referire la atacul din weekendul trecut, în urmă căruia au murit 12 copii.

Pe reţelele de socializare, în urmă cu două ore, au apărut imagini publicate de locuitorii din Beirut, mai precis din suburbia Dahieh, cunoscută ca fiind fortăreaţa Hezbollah.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici