SUA. Un judecător a respins cererea republicanilor privind restricţionarea voturilor din străinătate

  • Un judecător a respins solicitarea republicanilor privind restricţionarea voturilor din străinătate.
  • Este vorba despre voturile din statul Michigan.
  • Aproximativ 2,9 milioane de cetăţeni americani care trăiesc în străinătate au fost eligibili să voteze la alegerile din 2020.
Urmărește
70 afișări
Imaginea articolului SUA. Un judecător a respins cererea republicanilor privind restricţionarea voturilor din străinătate

SUA. Un judecător a respins cererea republicanilor privind restricţionarea voturilor din străinătate

Un judecător din Michigan a respins demersul Partidului Republican de a-i bloca să voteze pe unii americani care trăiesc în străinătate.

Comitetul Naţional Republican a intentat un proces la începutul acestei luni, argumentând că legile electorale din stat le permit în mod necorespunzător cetăţenilor americani din străinătate care nu au locuit niciodată în Michigan, dar care au rude în stat, să voteze acolo.

Judecătorul Curţii de Reclamaţii din Michigan, Sima Patel, a stabilit că articolul contestat de republicani este în concordanţă cu legislaţia federală şi statală.

„Nu există niciun motiv pentru a-l invalida”, a scris Patel în explicaţia oficială, potrivit Reuters.

Un cetăţean american care nu a locuit niciodată în SUA, dar care are un părinte, tutore legal sau soţ care a locuit în Michigan, este eligibil să voteze în stat, atâta timp cât cetăţeanul nu s-a înregistrat sau nu a votat într-un alt stat, potrivit regulilor.

La momentul în care a fost depusă procesul, preşedintele Comitetului Naţional Republican, Michael Whatley, a spus că cetăţenii care locuiesc în Michigan nu ar trebui să aibă „voturile anulate de cei care nu au locuit niciodată în stat”.

Aproximativ 2,9 milioane de cetăţeni americani care trăiesc în străinătate au fost eligibili să voteze în 2020. Totuşi, mai puţin de 8% dintre ei au votat, conform statisticilor oficiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici