- Home
- Sănătate
- (28.10.2024, 20:39)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Îmbunătăţeşte-ţi sănătatea cu un simplu ingredient din bucătărie
- Oţetul de mere poate reduce glicemia după mese şi ajuta în gestionarea diabetului de tip 2, îmbunătăţind sensibilitatea la insulină.
- Acidul acetic din oţetul de mere poate distruge bacteriile dăunătoare, făcându-l un conservant natural eficient.
- Oţetul de mere creşte senzaţia de saţietate şi poate ajuta la reducerea aportului caloric, contribuind la pierderea grăsimii corporale pe termen lung.
Urmărește
13000 afișări
Îmbunătăţeşte-ţi sănătatea cu un simplu ingredient din bucătărie
Oţetul de mere a atras atenţia nu doar ca ingredient de bază în bucătărie, ci şi ca supliment pentru sănătate. Acest oţet, obţinut prin fermentarea merelor cu zahăr şi drojdie, produce acid acetic, responsabil pentru mirosul său puternic şi posibilele beneficii pentru sănătate, scrie CNET. Oţetul de mere este disponibil în două forme - filtrat şi pasteurizat sau crud şi nefiltrat, ultima variantă conţinând un sediment tulbure care, conform unor opinii, ar oferi beneficii suplimentare datorită conţinutului său de bacterii şi probiotice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
Beneficiile pentru sănătate ale oţetului de mere
Controlul glicemiei
Studiile sugerează că oţetul de mere poate ajuta la reglarea glicemiei prin îmbunătăţirea sensibilităţii la insulină şi scăderea nivelului zahărului din sânge după mese. Pentru persoanele cu diabet de tip 2, poate reduce glicemia pe stomacul gol dacă este consumat înainte de somn, însă nu ar trebui să înlocuiască medicamentele pentru diabet.
Proprietăţi antimicrobiene
Acidul acetic din oţetul de mere poate distruge bacteriile dăunătoare, fiind un conservant natural popular care poate preveni creşterea agenţilor patogeni, cum ar fi E. coli sau Salmonella.
Ajutor în pierderea în greutate
Oţetul de mere promite rezultate în susţinerea pierderii în greutate prin creşterea saţietăţii atunci când este consumat înainte sau în timpul mesei. Unele studii indică o reducere a aportului zilnic de calorii, cu posibile efecte pe termen lung asupra reducerii grăsimii corporale.
Colesterolul şi sănătatea inimii
Oţetul de mere poate scădea colesterolul total şi trigliceridele, crescând în acelaşi timp HDL (colesterolul bun), ceea ce poate aduce beneficii persoanelor cu risc de boli cardiace şi diabet de tip 2.
Precauţii şi efecte secundare
În ciuda beneficiilor sale, oţetul de mere este foarte acid şi poate eroda smalţul dinţilor, irita gâtul şi provoca arsuri esofagiene dacă este consumat nediluat. De asemenea, poate duce la scăderea nivelului de potasiu şi poate interacţiona cu anumite medicamente. Diluarea oţetului de mere în apă sau suc înainte de consum poate ajuta la reducerea acestor riscuri.
Recomandări de utilizare
Experţii recomandă o linguriţă până la o lingură de oţet de mere diluat înainte de mese pentru a minimiza efectele secundare. Oţetul de mere poate fi folosit şi ca topic pentru îngrijirea pielii şi a părului, deşi natura sa uscată sugerează diluarea cu atenţie.
Deşi oţetul de mere poate oferi anumite beneficii pentru sănătate, se recomandă consultarea unui medic înainte de a începe utilizarea sa şi includerea acestuia cu precauţie, ca parte a unui stil de viaţă echilibrat.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe