OMS a aprobat primul vaccin împotriva mpox

  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat vineri că a aprobat vaccinul împotriva mpox al Bavarian Nordic (BAVA.CO).
  • Este primul vaccin împotriva mpox aprobat de agenţie.
  • Acesta va fi folosit pentru a limita răspândirea bolii în ţările africane grav afectate.
Urmărește
172 afișări
Imaginea articolului OMS a aprobat primul vaccin împotriva mpox

OMS a aprobat primul vaccin împotriva mpox

Aprobarea, cunoscută sub numele de precalificare, deschide calea ţărilor în curs de dezvoltare, dintre care multe nu au tehnologia şi resursele necesare pentru a face verificări riguroase ale siguranţei şi eficacităţii vaccinurilor, să acceseze medicamentul, potrivit Reuters.

Aprobarea OMS înseamnă că un medicament este sigur şi eficient. De asemenea, agenţiile ONU aşteaptă aprobarea OMS înainte de a cumpăra produse medicale.

Mpox este o infecţie virală care se răspândeşte prin contact apropiat. De obicei, are forme uşoare, dar poate ucide dacă nu este tratată. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Congo de unde s-a răspândit în alte ţări africane. O primă campanie de vaccinare a populaţiei ar trebui să înceapă în octombrie în Congo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici