- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (18.03.2019, 02:35)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Elevii de liceu susţin, luni, prima probă la simularea examenului de Bacalaureat
Ministerul Educaţiei Naţionale organizează, în perioada 18 - 21 martie 2019, simularea probelor scrise din cadrul examenului naţional de Bacalaureat. Probele vor fi susţinute de aproximativ 300.000 de elevi, prima fiind luni, la Limba română.
Urmărește
117 afișări
Elevii de liceu susţin, luni, prima probă la simularea examenului de Bacalaureat
Simularea se adresează elevilor înscrişi în clasele a XII-a/zi şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă la începutul anului şcolar 2018-2019, dar implică şi participarea elevilor claselor a XI-a zi şi a XII-a seral/frecvenţă redusă, învăţământ de masă (în total, aproximativ 300.000 de elevi), informează Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare din cadrul Ministerului Educaţiei.
Calendarul probelor se va derula după cum urmează:
-18 martie: Limba şi literatura română - proba E) a)
ULTIMELE ȘTIRI
-
Principalele măsuri ale „ordonanței trenuleț” pregătite de noul Guvern. Cum arată varianta finală a măsurilor de austeritate
-
Ordonanţa trenuleţ. Federaţia Naţională Sindicală din Asistenţa Socială este îngrijorată de proiect
-
Alegeri prezidenţiale în Croaţia
-
Piloţii avionului prăbuşit în Coreea de Sud au emis un semnal de alarmă
- 19 martie: Limba şi literatura maternă - proba E) b)
- 20 martie: Proba obligatorie a profilului - proba E) c)
- 21 martie: Proba la alegere a profilului şi specializării - proba E) d) - doar pentru elevii claselor a XII-a
- 29 martie: Comunicarea rezultatelor
Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.
„Subiectele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro şi sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a dezvolta temele prevăzute în programa de examen, parcurse până la această dată”, mai arată sursa citată.
Evaluarea lucrărilor va fi realizată în baza unor bareme care „asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional”, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea. În situaţia în care nu sunt suficienţi profesori de specialitate într-o unitate de învăţământ, există şi posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte şcoli, se mai explică în comunicat.
Rezultatele înregistrate vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.
Notele obţinute nu se contestă şi pot fi trecute în catalog în baza unei cereri scrise, depusă de elevi sau de părinţii acestora.
Citeşte şi: MAE atenţionează că circulaţia trenurilor în Olanda va fi perturbată, luni, de greva angajaţilor
Citeşte şi: Simulare BAC 2019 Română. Luni, elevii din clasele a XI-a şi a XII-a susţin prima probă la simulare bacalaureat 2019/ CALENDARUL examenelor
Citeşte şi: O nouă acuzaţie de malpraxis: Familia unui bărbat mort la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi susţine că medicii că au greşit diagnosticul
Citește pe alephnews.ro: Un avion sud-coreean cu 181 de persoane la bord s-a prăbușit la aterizare în sud-vestul Coreei de Sud, spun oficialii. Cel puțin 167 de oameni au murit. Bilanțul e în creștere
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CNN: Putin își cere scuze pentru „tragicul” accident al Azerbaidjan Airlines „fără a-și recunoaște responsabilitatea”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Ce pensie va avea de la 1 ianuarie un pensionar român, dacă acum primește 3.000 de lei pe lună
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe