- Home
- Social
- (19.05.2023, 19:26)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
VIDEO Explozie puternică pe frontul din Ucraina, la un depozit: erau arme nucleare înăuntru. Reacţii din Europa privind posibilul nor radioactiv
Un depozit de muniţii cu uraniu sărăcit trimise din Occident a fost distrus de un bombardament rusesc şi, ca urmare, s-a format un „nor radioactiv” care se îndreaptă spre Europa, a declarat şeful Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, citat de agenţia RIA Novosti.
Urmărește
152725 afișări
Explozia unui depozit: erau arme nucleare înăuntru, norul se deplasează spre Polonia
Şeful Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, nu a precizat unde a avut loc bombardarea depozitului de muniţie cu uraniu distrus de către ruşi, dar a avertizat că norul radioactiv se îndreaptă către Polonia.
În ultimele zile, pe canalele Telegram ale companiei Wagner au circulat imagini cu un atac rusesc care a avut loc pe 13 mai în regiunea Hmelnitski, la vest de Kiev, care a provocat un nor negru uriaş, în formă de ciupercă atomică.
Ipoteza că muniţiile cu uraniu sărăcit ar fi putut exploda a fost discutată şi în diverse surse mass-media ruse.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Polonia şi Italia neagă existenţa unui nor radioactiv
Reacţiile nu s-au lăsat aşteptate. Nu există ncio alarmă de „nor radioactiv”, după explozia depozitului de muniţie cu uraniu sărăcit din Ucraina, lovit de ruşi.
Inspectoratul Naţional pentru Securitate Nucleară şi Protecţie împotriva Radiaţiilor din Italia a reacţionat, după ştirea făcută publică de şeful Consiliului de Securitate de la Moscova, Nikolai Patruşev, potrivit căruia depozitul a fost distrus printr-un bombardament.
„Staţia de mare sensibilitate REMRAD, situată în Sgonico (Trieste) nu a înregistrat nicio anomalie în ceea ce priveşte radioactivitatea. Comparând rezultatele efectuate în 12 şi pe 17 mai, nu a fost identificată nicio variaţie în ceea ce priveşte mediul; în special, nivelul de radioactivitate a rămas de ordinul a aproximativ 200 µBq/m3 (concentraţie minimă detectabilă - MDC)”, explică instituţia într-o notă.
„Nu am primit nicio notificare cu privire la o urgenţă radioactivă”, scrie Agenţia Atomică Poloneză pe site-ul său, explicând că este „în contact permanent cu Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică, Autoritatea Ucraineană de Reglementare Nucleară (Snriu)” şi cere să aibă acces la „Sistemul internaţional de notificare timpurie a urgenţelor cu radiaţii (USIE)”.
După „informaţiile false privind pericolul radiaţiilor în Polonia”, Agenţia explică faptul că „situaţia din ţară este normală”: vârfurile „observate în ultimele zile în Polonia, dar şi în restul Europei, nu sunt neobişnuite şi apar în mod regulat odată cu ploile.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
astăzi, 08:09
Peste 800 de milioane de oameni suferă de diabet, boala care ameninţă mai ales ţările sărace