Îţi plac mult pisicile? Dragostea morbidă pentru feline are un nume

Ailurofilia se traduce prin dragoste morbidă pentru pisici.

Urmărește
2721 afișări
Imaginea articolului Îţi plac mult pisicile? Dragostea morbidă pentru feline are un nume

Îţi plac mult pisicile? Atunci ai ailurofilie

Felinele sunt printre protagonistele celor mai virale videoclipuri din ultimii ani de pe reţelele de socializare, un adevărat fenomen care a dus la succesul unor adevărate vedete feline precum Grumpy Cat, Maru şi Nala Cat.

Dacă este adevărat că este imposibil rămâi indiferenţi faţă de tandreţea unei pisici, este la fel de adevărat că, în unele cazuri, această dragoste pentru feline poate ajunge la un sens şi mai profund şi există un termen care indică toate acestea: ailurofilia.

După cum se poate observa din etimologia sa - din grecescul ailuros şi philos, pisică şi dragoste - ailurofilia se referă la un sentiment profund de afecţiune faţă de pisici care aduce cu sine un mare sentiment de respect, afecţiune şi responsabilitate faţă de pisici.

Ailurofilii, oamenii care iubesc pisicile, simt fermecare, pasiune şi plăcere în a avea grijă de aceste mici animale care, în ciuda faptului că s-au obişnuit cu compania oamenilor, îşi păstrează independenţa spre deosebire de ceea ce se întâmplă adesea cu câinii.

Spre deosebire de ceea ce se întâmplă cu alte iubiri şi alte pasiuni, ailurofilia nu dispare cu trecerea timpului şi a anilor: cei care iubesc pisicile le vor iubi toată viaţa.

La fel, însă, această pasiune poate avea grade diferite şi, în cazurile cele mai grave, poate deveni şi o adevărată patologie.

Oricine iubeşte şi respectă pisicile poate fi considerat un ailurofil. Sensul termenului de ailurofil începe să devină negativ în cazuri extreme ale persoanelor care, în faţa acestei iubiri pentru pisici, decid să găzduiască cantităţi mari de feline acasă până la punctul în care devine imposibil să se îngrijească de ele şi de ei înşişi într-un mod corespunzător. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici