LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 928. Ruşii sunt la 20 de kilometri de Pokrovsk, un important centru logistic pentru armata ucraineană / Doi morţi în atacul de la Sumi, explozii la Kiev / Mesaj CIA: nu vă lăsaţi intimidaţi de ameninţările nucleare ruseşti

În Donbas, pe frontul Pokrovsk, se dau lupte teribile de către ruşii disperaţi să pună mâna pe un oraş strategic.

Urmărește
22826 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 928. Ruşii sunt la 20 de kilometri de Pokrovsk, un important centru logistic pentru armata ucraineană / Doi morţi în atacul de la Sumi, explozii la Kiev / Mesaj CIA: nu vă lăsaţi intimidaţi de ameninţările nucleare ruseşti

Înmormântarea victimelor unui atac rusesc în oraşul ucrainean Lvov: o mamă şi cele trei fiice au fost ucise, doar tatăl a scăpat

UPDATE O dronă ucraineană loveşte un depozit de combustibil din oblastul Belgorod, susţine guvernatorul rus

O dronă ucraineană a lovit un depozit de combustibil din apropierea oraşului Volokonovka din oblastul Belgorod din Rusia, provocând un incendiu la rezervoarele de combustibil, a susţinut guvernatorul regional Vyacheslav Gladkov pe Telegram la 8 septembrie.

UPDATE Atacul rusesc asupra oblastului Harkov ucide o persoană şi răneşte 13

Forţele ruse au lansat un atac cu lansatoare multiple de rachete (MLRS) asupra unei zone rezidenţiale din oraşul Derhachi din regiunea Harkov în seara zilei de 8 septembrie, a raportat guvernatorul Oleh Syniehubov.

UPDATE Prizonierii de război ruşi nu mai au voie să îşi sune rudele, spune ombudsman-ul

Prizonierii de război ruşi deţinuţi în lagărele ucrainene nu mai au voie să telefoneze rudelor lor, a anunţat la 7 septembrie, la televiziunea naţională, Ombudsmanul Ucrainei, Dmytro Lubinets.

UPDATE Directorul CIA spune că a crezut că a existat un „risc real” de utilizare de către Rusia a armelor nucleare în 2022

„A existat un moment în toamna anului 2022 când cred că a existat un risc real al unei potenţiale utilizări a armelor nucleare tactice”, a declarat directorul CIA, Bill Burns, referindu-se la perioada din jurul contraofensivelor ucrainene din oblasturile Harkov şi Kherson.

UPDATE Trei persoane rănite în atacul rusesc de la Poltava au murit în spital

UPDATE Rusia revendică capturarea oraşului Kalinovo, din Doneţk

Forţele ruse au ocupat centrul oraşului Kalinovo, Doneţk. Acest lucru a fost comunicat de către Tass. „Centrul din Kalinovo, în Republica Populară Doneţk, a fost eliberat în urma unei acţiuni” a forţelor armate, a spus ministerul rus al Apărării.

UPDATE Kiev: o rachetă şi 15 drone distruse lângă Belgorod

Antiaeriana ucraineană a anunţat doborarea uneia dintre cele patru rachete ghidate Kh-59 şi a 15 dintre cele 23 de drone de atac Shahed lansate de Rusia în cursul nopţii. „Ocupanţii au efectuat atacuri cu patru rachete aeriene ghidate Kh-59 din regiunea Belgorod a Federaţiei Ruse şi 23 de vehicule Shahed, lansate din regiunea Kursk şi teritoriul Crimeei”, a precizat un comunicat publicat pe Telegram. Apărarea antiaeriană a distrus 15 drone, iar altele sunt dispărute pe teritoriul ucrainean, se relatează. Atacul a fost respins de aviaţie, unităţi de rachete antiaeriene şi grupuri mobile de foc ale unităţilor de război electronic ale Forţelor de Apărare ale Ucrainei.

UPDATE Ruşii anunţă capturarea Novohrodivka, în Doneţk

Armata rusă a anunţat astăzi capturarea unui oraş din estul Ucrainei, unde îşi continuă înaintarea, apropiindu-se tot mai mult de oraşul strategic Pokrovsk. Forţele ruse „au eliberat oraşul Novohrodivka din regiunea Doneţk”, a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat. Acest oraş este situat la aproximativ 20 de kilometri de Pokrovsk, un important centru logistic pentru armata ucraineană.

UPDATE Sat bombardat în regiunea Belgorod

Forţele armate ucrainene au bombardat noaptea satul Nikolskoie din regiunea Belgorod, doi copii au fost răniţi şi sunt în stare gravă. Acest lucru a fost raportat de guvernatorul Viacheslav Gladkov. „Noaptea a fost alarmantă, au avut loc mai multe bombardamente. Un obuz a lovit o casă din satul Nikolskoie. Doi copii au fost răniţi, se află acum într-o unitate medicală şi primesc toată asistenţa necesară", a spus Gladkov într-un mesaj video publicat pe site-ul său şi reluat de Tass. 

UPDATE Zelenski: 800 de bombe ghidate deasupra Ucrainei într-o săptămână

„În doar o săptămână, Rusia a folosit peste 800 de bombe aeriene ghidate, aproape 300 Shahed (drone kamikaze, n.r.) şi peste 60 de rachete de diferite tipuri împotriva poporului nostru”, a scris preşedintele ucrainean Zelenski pe Telegram. „Teroarea poate fi oprită în mod fiabil doar prin lovirea aeroporturilor militare ruse, a bazelor acestora şi a logisticii teroriste ruseşti. Trebuie să atingem acest obiectiv", continuă Zelenski, subliniind că guvernul său lucrează în fiecare zi pentru a găsi soluţii mai puternice de sprijinire a apărării ţării pe termen lung. „Am vorbit despre acest lucru cu partenerii mei la întâlnirea Ramstein. Sunt recunoscător tuturor ţărilor care ne-au sprijinit cu pachete de asistenţă adecvate", concluzionează acesta.

UPDATE Kiev: 15 din 23 de drone ruseşti doborâte în timpul nopţii Air Force: „Pe lângă o rachetă ghidată X-59”.

Forţele ruse au atacat Ucraina aseară cu patru rachete ghidate X-59 şi 23 de drone kamikaze, dintre care 15 - pe lângă una dintre rachete - au fost doborâte de apărarea aeriană ucraineană: Forţele Aeriene au anunţat acest lucru pe Telegram. Mai mult, două drone ruseşti au fost potenţial blocate cu sisteme electronice de apărare, în timp ce cele trei rachete X-59 rămase nu şi-au atins ţinta din cauza „contramăsurilor” nespecificate adoptate de Kiev. Apărarea aeriană ucraineană a fost angajată în regiunile Odesa, Harkov şi Dnipro.

UPDATE Kiev: Telegram este o ameninţare la adresa securităţii noastre naţionale”

Reţeaua de socializare Telegram reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale a Ucrainei. Şeful Direcţiei Principale de Informaţii a Ministerului Apărării din Kiev (GUR), Kirilo Budanov, a declarat într-un interviu pentru Radio Charter, preluat de Rbc-Ucraina. „Nu mi-a fost niciodată frică să o spun. O să spun clar: Telegram este o ameninţare la adresa securităţii noastre naţionale. Spun asta absolut direct şi am documentat-o”, a spus Budanov. Potrivit înaltului oficial, studiile confirmă că Telegram a devenit principala sursă de informare pentru societatea ucraineană. Totodată, şeful GUR a subliniat că nu este pentru închiderea Telegram în ţara sa. „Nu sunt în favoarea închiderii acestuia. Este destul de greu de făcut, totuşi, dar este posibil. Sunt în favoarea oficializării tuturor acestor canale Telegram”, a spus el. Alte două reţele sociale ruseşti, Odnoklassniki şi Vkontakte, sunt contestate de Budanov. El a remarcat că X (ex-Twitter) nu este dăunător pentru ucraineni.

UDPATE Forţele Aeriene Ucrainene: un grup de drone ruseşti a intrat în spaţiul aerian românesc, noaptea trecută

UPDATE Moscova: 3 drone ucrainene doborâte în timpul nopţii

Apărarea antiaeriană rusă a doborât trei drone ucrainene peste două regiuni ale ţării aseară. Ministerul rus al Apărării a anunţat acest lucru, după cum a raportat Tass. Două vehicule aeriene fără pilot au fost distruse pe teritoriul regiunii Belgorod şi unaîn regiunea Kursk.

UPDATE Şcoli subterane în Zaporojie

UPDATE Atacul aerian rusesc asupra lui Sumi, soldat cu doi morţi. Patru persoane au fost rănite, inclusiv doi copii

Un atac aerian rusesc a ucis două persoane în oraşul Sumi, din nord-estul Ucrainei. Acest lucru a fost raportat de autorităţile ucrainene. „În această noapte, inamicul a lansat un atac aerian asupra oraşului Sumi. Două persoane au murit, alte patru au fost rănite, inclusiv doi copii”, a transmis administraţia militară a regiunii Sumi pe Telegram.

UPDATE Şeful CIA: Nu vă lăsaţi intimidaţi de ameninţările nucleare ruseşti

Liderii occidentali nu ar trebui să fie intimidaţi de ameninţările cu escaladarea nucleară venite de la Kremlin. Directorul agenţiei, Bill Burns, a spus acest lucru în timpul unui eveniment la Londra, scrie The Guardian. „Putin este un bătăuş”, a mai comentat Burns.

UPDATE Kiev: 240 de soldaţi ruşi ucişi ieri pe frontul Pokrovsk

Ieri, cel puţin 240 de soldaţi ruşi au fost ucişi în Donbas, pe frontul Pokrovsk, oraşul ucrainean strategic şi semidistrus asupra căruia ruşii îşi concentrează eforturile de război, înaintând încet şi cu preţul unor mari sacrificii. Statul major militar ucrainean a declarat acest lucru pe Facebook, citat de Ukrinform. Ieri au avut loc 168 de ciocniri, 70 de lovituri aeriene, 90 de atacuri cu rachete şi 581 de atacuri cu drone, a spus Kievul.

UPDATE Blinken la Londra luni şi marţi, cu Gaza şi Ucraina pe ordinea de zi

Antony Blinken va călători săptămâna viitoare la Londra pentru a discuta despre Orientul Mijlociu şi Ucraina. Departamentul de Stat a anunţat-o astăzi. Vizita secretarului de stat în Marea Britanie de luni şi marţi va fi cea mai importantă a unui oficial american de când Partidul Laburist, al lui Keir Starmer, a câştigat alegerile din iulie. Blinken, a subliniat într-o notă a purtătorului de cuvânt Matthew Miller, va reitera importanţa relaţiei noastre speciale" şi va discuta despre "eforturile noastre colective de a sprijini Ucraina".

Casa Albă a anunţat că prim-ministrul Starmer va vizita Casa Albă vineri viitoare, pe 13 septembrie. De la preluarea mandatului, premierul britanic a adoptat o linie mai dură faţă de Israel şi a anunţat suspendarea unor transporturi de arme, invocând riscul ca acestea să poată fi folosite pentru a încălca dreptul umanitar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici