ADN-ul stocat pe cristal ar putea readuce la viaţă umanitatea la miliarde de ani după dispariţie

  • Cercetătorii de la Universitatea din Southampton au introdus ADN-ul uman pe un cristal care este capabil să reziste miliarde de ani.
  • Acesta va putea fi folosit pentru a readuce la viaţă umanitatea la mult timp de la dispariţie.
Urmărește
779 afișări
Imaginea articolului ADN-ul stocat pe cristal ar putea readuce la viaţă umanitatea la miliarde de ani după dispariţie

ADN-ul stocat pe cristal ar putea readuce la viaţă umanitatea la miliarde de ani după dispariţie

Echipa de la Universitatea din Southampton a folosit lasere pentru a înscrie datele pe un cristal 5D, despre care se spune că poate supravieţui miliarde de ani, potrivit Sky News.

Spre deosebire de alte unităţi de stocare, cristalul nu se degradează în timp. Cercetătorii l-au descris drept unul dintre cele mai „materiale durabile din punct de vedere chimic şi termic de pe Pământ”. De asemenea, poate rezista la forţe masive, temperaturi extreme şi „expunere la radiaţii cosmice”.

Cristalul include o „cheie vizuală” pentru a arăta detalii despre datele stocate în interior şi cum ar putea fi folosite de o specie sau de o maşină pentru a crea un om.

Cristalul a fost stocat în arhiva Memory of Mankind, o capsulă specială a timpului într-o peşteră de sare din Hallstatt, Austria.

Specialiştii speră că tehnica ar putea fi folosită în viitor pentru a înregistra genomurile speciilor de plante şi animale pe cale de dispariţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici