Inteligenţa artificială, utilă în tratamentele pentru cancer

La Conferinţa Europeană pentru Oncologie Medicală (ESMO) s-a demonstrat că un algoritm de inteligenţă artificială ar putea avea capacitatea de a detecta anomalii tumorale greu observabile.

Urmărește
173 afișări
Imaginea articolului Inteligenţa artificială, utilă în tratamentele pentru cancer

Inteligenţa artificială, utilă în tratamentele pentru cancer

La Conferinţa Europeană pentru Oncologie Medicală (ESMO), desfăşurată la Barcelona, au fost prezentate cele mai recente progrese în domeniul tratamentelor împotriva cancerului, informează AFP.

Evenimentul a adunat mai bine de 30.000 de specialişti din întreaga lume şi a adus în prim-plan o serie de descoperiri importante, printre care şi cum ar putea inteligenţa artificială să fie de folos în aceste cazuri.

Un algoritm de inteligenţă artificială, antrenat pe baza a peste un miliard de imagini de tumori, şi-a demonstrat potenţialul în ceea ce priveşte detectarea anomaliilor moleculare.

Algoritmul a fost antrenat pe imagini cu tumori de la aproximativ 30.000 de pacienţi şi a demonstrat o capacitate impresionantă de a detecta anomalii moleculare şi mutaţii care nu sunt întotdeauna vizibile cu ochiul uman.

Fabrice Andre, şeful departamentului de cercetare de la Centrul Oncologic Gustave Roussy din Franţa, a spus că inteligenţa artificială ar putea transforma modul în care sunt diagnosticate şi tratate cancerele, fiind, astfel, posibilă personalizarea tratamentelor pentru fiecare pacient în parte.

În plus, combinarea imunoterapiei cu radioterapia înainte de chirurgie s-a dovedit eficientă în îmbunătăţirea supravieţuirii şi salvarea organelor afectate, ceea ce ar putea duce la evitarea intervenţiilor chirurgicale în anumite cazuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici