- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (25.03.2023, 18:07)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Analiza părului lui Beethoven sugerează că suferea de hepatită şi avea origini nord-africane
- Părul lui Beethoven - o maşină a timpului
- Ce alte boli mai avea artistul?
- Beethoven chiar a avut origini nord-africane?
Urmărește
1564 afișări
Library of Congress: Karl Jäger/Wikipedia Commons
Părul lui Beethoven - o maşină a timpului
Ultima ştire despre ADN-ul lui Beethoven este că oamenii de ştiinţă au analizat cinci mostre din părul compozitorului pentru a afla mai multe despre istoricul său familial, problemele sale de sănătate şi cauza morţii sale.
Ei au descoperit că Beethoven avea o predispoziţie genetică pentru boli de ficat, care ar fi fost agravată de consumul de alcool şi hepatita B.
De asemenea, ei au stabilit că Beethoven avea origini europene şi nord-africane.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Nu au găsit o cauză ereditară pentru pierderea sa progresivă a auzului, potrivit CNN.
Oamenii de ştiinţă au obţinut părul lui Beethoven din colecţii publice sau private, care au fost donate sau vândute de apropiaţii compozitorului după moartea sa.
Unele dintre aceste şuviţe au fost păstrate ca suveniruri de către admiratorii săi sau de către medicii care l-au tratat.
Părul lui Beethoven a fost considerat o comoară culturală şi o sursă de informaţii despre viaţa şi sănătatea sa.
Ce alte boli mai avea artistul?
Beethoven a avut mai multe boli de-a lungul vieţii sale, care i-au afectat atât sănătatea fizică, cât şi cea mentală. Printre acestea se numără:
- Pierderea progresivă a auzului, care a început la 20 de ani şi l-a făcut să devină surd funcţional la 48 de ani. Cauza exactă a surzeniei sale nu este cunoscută, dar s-au avansat diverse ipoteze, cum ar fi otrăvirea cu plumb, sifilisul, meningita sau o boală autoimună .
- Tulburări gastrointestinale cronice, care i-au provocat dureri abdominale severe, diaree şi vărsături. Acestea ar fi putut fi cauzate de o boală celiacă sau de o intoleranţă la lactoză, pentru care Beethoven avea factori genetici de risc
- Boală hepatică severă, care a culminat cu ciroză şi icter. Aceasta ar fi fost agravată de consumul frecvent de alcool şi de infecţia cu virusul hepatitei B, pe care Beethoven ar fi contractat-o în ultimele luni de viaţă .
- Depresie şi tendinţe suicidare, cauzate de izolarea socială şi de dificultatea de a-şi exprima sentimentele prin muzică din cauza surzeniei sale . Beethoven a scris într-o scrisoare către fraţii săi că s-a simţit „fără speranţă” şi că doar munca sa l-a împiedicat să se sinucidă.
Beethoven chiar a avut origini nord-africane?
A avea origini nord-africane înseamnă a avea strămoşi care proveneau din regiunea nordică a continentului african, care include ţări precum Maroc, Algeria, Tunisia, Libia şi Egipt.
În cazul lui Beethoven, analiza genetică a părului său a arătat că el avea o variantă a genei G6PD care este frecventă în populaţiile nord-africane şi mediteraneene.
Acest lucru sugerează că Beethoven ar fi avut un strămoş de origine nord-africană pe linia paternă, probabil în urmă cu câteva sute de ani.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe