- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (15.07.2024, 09:18)
- Diana Nunut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Avans în lupta împotriva Alzheimer. Un instrument de inteligenţă artificială poate prezice boala din timp
- Un nou instrument de inteligenţă artificială poate prezice dacă persoanele cu probleme uşoare de memorie şi agilitate mentală sunt susceptibile de a dezvolta boala Alzheimer în viitor - fără a fi nevoie de teste de diagnostic invazive sau costisitoare.
- Instrumentul le-ar permite persoanelor susceptibile să îşi modifice stilul de viaţă sau să înceapă noi tratamente medicamentoase într-un stadiu incipient, când acestea se dovedesc mai eficiente.
- De asemenea, ar preveni tratarea necorespunzătoare a persoanelor cu probleme cognitive care ar putea fi cauzate de alte afecţiuni, precum anxietatea şi depresia.
Urmărește
181 afișări
Avans în lupta împotriva Alzheimer. Un instrument de inteligenţă artificială poate prezice boala din timp
Un instrument de inteligenţă artificială s-a dovedit eficient în lupta împotriva bolii Alzheimer. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Cambridge au folosit algoritmul inteligent artificial pentru a analiza testele cognitive şi RMN-urile celor 1500 de pacienţi participanţi la studiu din Regatul Unit, SUA şi Singapore, scrie Sky News.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Studiul a fost publicat în revista eClinicalMedicine, iar rezultatele au arătat o acurateţe de peste 80%, care s-a dovedit a fi de trei ori mai bune decât metodele actuale de identificare a celor care sunt susceptibili să dezvolte boala.
Instrumentul a fost capabil să distingă persoanele cu probleme uşoare de agilitate mentală, care vor rămâne stabile, de cele care vor evolua spre boala Alzheimer în următorii trei ani, potrivit cercetării.
Profesorul Zoe Kourtzi, autorul principal al studiului, a declarat că instrumentul AI ar putea prezice, de asemenea, şi dacă simptomele unui pacient se vor deteriora lent sau mai rapid.
„Acest lucru are potenţialul de a îmbunătăţi în mod semnificativ bunăstarea pacienţilor, arătându-ne care sunt persoanele care au nevoie de cea mai apropiată îngrijire, eliminând în acelaşi timp anxietatea pentru acei pacienţi despre care prezicem că vor rămâne stabili", a spus ea, conform sursei citate.
În prezent, un diagnostic precis necesită fie teste imagistice, fie o mostră de lichid cefalorahidian prelevată de personal special instruit.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe