Ce alimente să eviţi pentru o sănătate optimă, conform unui chirurg cardiac

  • Considerat de Dr. London ca un „produs alimentar comestibil”, fast food-ul este bogat în calorii şi sărăcăcios în nutrienţi esenţiali, adesea conţinând chimicale şi aditivi nocivi.
  • Sucurile sunt numite de acesta „moarte lichidă” din cauza conţinutului ridicat de zahăr, care poate duce la obezitate şi diabet de tip 2.
  • Dr. London recomandă limitarea consumului de lactate, considerându-le surse de grăsimi saturate asociate cu boli de inimă şi diabet.
  • Alcoolul, catalogat drept cancerigen de Grup 1 de către OMS, este considerat toxic pentru toate celulele corpului, având riscuri semnificative pentru sănătate.
Urmărește
3746 afișări
Imaginea articolului Ce alimente să eviţi pentru o sănătate optimă, conform unui chirurg cardiac

Ce alimente să eviţi pentru o sănătate optimă, conform unui chirurg cardiac

Menţinerea unei vieţi lungi şi sănătoase este strâns legată de alegerile alimentare, iar chirurgul cardiac Dr. Jeremy London a împărtăşit recent pe TikTok informaţii esenţiale despre alimentele şi băuturile care ar trebui evitate. 
 
Potrivit Dr. London, patru categorii majore de alimente pot afecta negativ sănătatea şi ar trebui limitate sau eliminate din dietă.
1. Fast Food-ul
 
Dr. London critică fast food-ul ca fiind un pericol major pentru sănătate, descriindu-l ca un „produs alimentar comestibil” mai degrabă decât o hrană reală şi nutritivă. Alimentele fast food sunt bogate în calorii, dar sărace în nutrienţi esenţiali, adesea conţinând chimicale nocive, ingrediente sintetice, zahăr excesiv şi aditivi artificiali. Aceste componente contribuie la diverse probleme de sănătate, inclusiv obezitate şi probleme cardiovasculare, aşa cum indică cercetările publicate în American Journal of Lifestyle Medicine.
 
2. Băuturile răcoritoare
 
Băuturile răcoritoare, inclusiv sucurile obişnuite şi cele dietetice, sunt etichetate de Dr. London ca „moarte lichidă” din cauza conţinutului lor ridicat de zahăr. Sucurile obişnuite sunt legate de obezitate, control slab al zahărului din sânge şi risc crescut de diabet de tip 2. Sucurile dietetice, deşi sunt promovate ca alternative mai sănătoase, pot perturba metabolismul şi pot creşte apetitul, conducând la riscuri similare pentru sănătate. Conţinutul ridicat de zahăr din aceste băuturi reprezintă ameninţări semnificative pentru sănătate, făcându-le complet de evitat.
 
3. Produsele lactate
 
Dr. London pune la îndoială beneficiile consumului de lapte şi produse lactate, observând că oamenii sunt unici în consumul de lapte dincolo de copilărie şi din alte specii. Produsele lactate sunt o sursă majoră de grăsimi saturate, asociate cu boli de inimă, diabet de tip 2 şi Alzheimer. Deşi unele studii sugerează că lactatele cu conţinut scăzut de grăsimi ar putea fi benefice, chirurgul cardiac recomandă limitarea sau evitarea produselor lactate pentru a reduce riscurile pentru sănătate.
 
4. Alcoolul
 
Alcoolul este descris de Dr. London ca fiind „absolut toxic pentru fiecare celulă din corpul nostru.” Clasificat drept cancerigen de Grup 1 de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, consumul de alcool prezintă riscuri grave pentru sănătate, inclusiv un risc crescut de diferite tipuri de cancer şi alte afecţiuni serioase. Chiar şi consumul moderat de alcool poate fi dăunător, făcând alcoolul o substanţă de evitat pentru menţinerea unei sănătăţi optime.
 
 
Sfaturile Dr. London subliniază rolul crucial al alegerilor alimentare în gestionarea sănătăţii. Eliminarea fast food-ului, băuturilor răcoritoare, produselor lactate şi alcoolului din dietă poate aduce beneficii semnificative pentru sănătate. O dietă bogată în legume, fructe, cereale integrale este recomandată pentru promovarea bunăstării generale şi reducerea riscurilor de boli cronice. Câteva sfaturi bazate pe dovezi care pot ajuta la reducerea consumului de mâncăruri nesănătoase.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici