- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (04.11.2024, 10:30)
- Iris Dutescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Creierele cu IQ ridicat rezolvă mai greu problemele dificile, arată un studiu
- Creierele cu IQ ridicat au o conectivitate funcţională mai mare, dar acest lucru are un efect neaşteptat în lumea reală, arată un nou studiu.
- Oamenii inteligenţi au nevoie de mai mult timp pentru a rezolva probleme dificile decât cei cu un IQ mai scăzut, potrivit PsyBlog.
Urmărește
2065 afișări
Creierele cu IQ ridicat rezolvă mai greu problemele dificile, arată un studiu
Motivul pare să fie acela că persoanele cu un IQ mai ridicat evită să tragă concluzii pripite, ceea ce înseamnă că au mai multe şanse să ajungă la răspunsul corect.
Cu toate acestea, în cazul problemelor mai simple, persoanele cu un IQ ridicat răspund într-adevăr mai repede.
Concluziile provin dintr-un studiu realizat pe 650 de persoane care au avut de rezolvat o serie de probleme logice, care deveneau din ce în ce mai dificile.
Pe baza unei combinaţii de scanări ale creierului şi simulări ale activităţii cerebrale, cercetătorii au constatat că creierul persoanelor mai inteligente avea nevoie de mai mult timp pentru a rezolva problemele dificile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Creierele cu IQ ridicat au o conectivitate funcţională mai mare şi o sincronizare mai ridicată. Aceste proprietăţi permit creierului mai inteligent să „reziste” în timp ce sunt procesate informaţii complexe.
Autorul principal al studiului, Michael Schirner, a declarat: „Sincronizarea, adică formarea de reţele funcţionale în creier, modifică proprietăţile memoriei de lucru şi, astfel, capacitatea de a îndura perioade prelungite fără o decizie”.
„În cazul sarcinilor mai dificile, trebuie să stocaţi progresele anterioare în memoria de lucru în timp ce exploraţi alte căi de soluţionare şi apoi le integraţi unele în altele”, spune Schirner.
Pentru a ajunge la concluziile lor, cercetătorii au folosit simulări ale activităţii cerebrale, personalizate pentru fiecare dintre cele 650 de persoane care au participat la studiu.
Simulările au arătat că persoanele cu un IQ mai scăzut nu aşteaptă până când toate zonele diferite ale creierului îşi termină etapele de procesare înainte de a „sări la concluzii”.
În schimb, sincronizarea mai mare din creierele cu un IQ ridicat a permis tuturor regiunilor creierului să îşi completeze procesarea şi să ofere un răspuns care avea mai multe şanse de a fi corect.
Studiul a fost publicat în revista Nature Communications.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Citește și: AI îmbunătăţeşte viaţa pacienţilor cu demenţă
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe