- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (04.11.2024, 10:30)
- Iris Dutescu
Creierele cu IQ ridicat rezolvă mai greu problemele dificile, arată un studiu
- Creierele cu IQ ridicat au o conectivitate funcţională mai mare, dar acest lucru are un efect neaşteptat în lumea reală, arată un nou studiu.
- Oamenii inteligenţi au nevoie de mai mult timp pentru a rezolva probleme dificile decât cei cu un IQ mai scăzut, potrivit PsyBlog.
Urmărește
2065 afișări
Creierele cu IQ ridicat rezolvă mai greu problemele dificile, arată un studiu
Motivul pare să fie acela că persoanele cu un IQ mai ridicat evită să tragă concluzii pripite, ceea ce înseamnă că au mai multe şanse să ajungă la răspunsul corect.
Cu toate acestea, în cazul problemelor mai simple, persoanele cu un IQ ridicat răspund într-adevăr mai repede.
Concluziile provin dintr-un studiu realizat pe 650 de persoane care au avut de rezolvat o serie de probleme logice, care deveneau din ce în ce mai dificile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Din prima zi de mandat, Trump semnează ordine executive cu consecințe majore: Începe deportarea în masă a imigranților, pune capăt dreptului la cetățenie prin naștere, grațiază inculpații de la Capitoliu. Ce alte decizii a luat Președintele SUA
-
Xi Jinping a discutat cu Putin la câteva ore după revenirea lui Trump la Casa Albă
-
Gheorghe Falcă: Georgescu era aruncat la coşul de gunoi, dacă făcea parte din clasa politică
-
O importantă fabrică din România se închide. Producţia se mută în altă ţară. Sute de oameni vor fi concediaţi
Pe baza unei combinaţii de scanări ale creierului şi simulări ale activităţii cerebrale, cercetătorii au constatat că creierul persoanelor mai inteligente avea nevoie de mai mult timp pentru a rezolva problemele dificile.
Creierele cu IQ ridicat au o conectivitate funcţională mai mare şi o sincronizare mai ridicată. Aceste proprietăţi permit creierului mai inteligent să „reziste” în timp ce sunt procesate informaţii complexe.
Autorul principal al studiului, Michael Schirner, a declarat: „Sincronizarea, adică formarea de reţele funcţionale în creier, modifică proprietăţile memoriei de lucru şi, astfel, capacitatea de a îndura perioade prelungite fără o decizie”.
„În cazul sarcinilor mai dificile, trebuie să stocaţi progresele anterioare în memoria de lucru în timp ce exploraţi alte căi de soluţionare şi apoi le integraţi unele în altele”, spune Schirner.
Pentru a ajunge la concluziile lor, cercetătorii au folosit simulări ale activităţii cerebrale, personalizate pentru fiecare dintre cele 650 de persoane care au participat la studiu.
Simulările au arătat că persoanele cu un IQ mai scăzut nu aşteaptă până când toate zonele diferite ale creierului îşi termină etapele de procesare înainte de a „sări la concluzii”.
În schimb, sincronizarea mai mare din creierele cu un IQ ridicat a permis tuturor regiunilor creierului să îşi completeze procesarea şi să ofere un răspuns care avea mai multe şanse de a fi corect.
Studiul a fost publicat în revista Nature Communications.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Sondaj Avangarde: Care este intenția de vot a românilor în 2025 și în ce candidați au încredere pentru prezidențiale?
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: AI îmbunătăţeşte viaţa pacienţilor cu demenţă
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum a început succesul lui Trump? Președintele și-a construit popularitatea prin afaceri, apariții TV regulate și expunere uriașă
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Digi RCS-RDS oferă tuturor abonaților din România acest voucher de 500 de lei. Ce trebuie să faci
CANCAN.RO
Categoria de pensionari din România care vor primi pensii mai mari cu 420 de lei, după indexarea din 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe