- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- Bucureşti , (25.03.2013, 13:21)
- Andrei Constantinescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dependenţa de smartphone: Cele 6 semne care demonstrează că celularul cauzează stres
Un studiu realizat de profesorii universitari americani susţine că dependenţa de telefoane mobile inteligente cauzează un stres continuu. Rezultatele acestui studiu relevă un fapt îngrijorător în condiţiile în care persoanele tinere au dezvoltat un nivel de dependenţă ridicat pentru smartphone-uri.
Urmărește
2129 afișări
Dependenţa de smartphone: Cele 6 semne care demonstrează că celularul cauzează stres (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)
Huffington Post relatează despre efectele dăunătoare pe care telefoanele mobile inteligente le au asupra psihicului consumatorilor, prin simplul fapt că petrecerea de mult timp cu acest aparat cauzează de fapt stres şi încărcătură psihologică mare.
Deşi foarte mulţi utilizatori susţin că butonarea telefoanelor mobile le aduce momente de relaxare, studiul contrazice aceste percepţii şi oferă 6 semne care demonstrează că telefoanele inteligente cauzează dependenţă psihică pentru oameni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
De ce s-a dublat numărul bolnavilor de diabet în ultimii 30 de ani
-
Cu o pizza pe masă, Nicuşor Dan le arată bucureştenilor unde se duc banii oraşului
-
Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
1. Trebuie să răspunzi la telefon imediat
Dacă mesajele sau e-mail-urile la care nu ai răspuns îţi cauzează nelinişte, atunci există şanse foarte mari ca telefonul tău mobil să îţi cauzeze de fapt stres, în loc să îţi uşureze sarcinile de zi cu zi. Totodată, dacă telefonul îţi întrerupe activităţile zilnice sau petrecerea timpului cu prietenii, iar tu eşti nevoit să răspunzi constant la mesaje sau e-mail-uri, acesta este un semn că ai dezvoltat un comportament compulsiv.
2. Constant ai impresia că telefonul sună sau vibrează
Un studiu desfăşurat de Universitatea-Purdue Indiana demonstrează că o mare parte dintre utilizatorii de telefoane mobile au dezvoltat o dependenţă de tehnologie şi trăiesc cu impresia că telefonul le vibrează sau sună în buzunar ori geantă.
3. Curiozitatea cu privire la ce fac ceilalţi
Un alt semn care susţine dezvoltarea unei dependenţe pentru telefoanele mobile stă în nevoia de a cunoaşte tot timpul ce fac ceilalţi pe reţelele de socializare. Accesul la internet de pe telefonul mobil facilitează o verificare cât mai deasă, un exemplu clar al dependenţei de ceea ce telefonul mobil oferă.
4. Nu acorzi atenţie celor din jur
Tuturor celor care petrec foarte mult timp butonând telefonul mobil li s-a întâmplat acest lucru. Fie că luaţi cina cu familia sau prietenii, ori participaţi la o discuţie amicală cu un coleg de serviciu, atenţia vă este atrasă constant de telefonul mobil, un alt semn cât se poate de clar pentru dependenţa de acest aparat.
5. Senzaţia ciudată atunci când nu vă puteţi verifica telefonul
Dacă aveţi o senzaţie ciudată atunci când nu aveţi telefonul aproape pentru a-l putea verifica aveţi deja o problemă. Studiile au arătat că senzaţia pe care această situaţie o creează celor dependenţi de telefoanele lor este una similară cu cea pe care dependenţii de droguri o simt.
6. Rezultate slabe la şcoală sau la locul de muncă
Un semn clar pentru dependenţa de telefonul mobil se poate regăsi şi în momentele în care la şcoală ori la locul de muncă nu ai răbdare până la pauză pentru a verifica activitatea pe reţelele de socializare. Studiile au arătat că acest lucru poate cauza rezultate slabe în activitatea şcolară cât şi în cea desfăşurată la serviciu.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Nu au luat 30.000€! Câți bani au primit Nicolai Tand și Sorin Brotnei, de fapt, pentru că au câștigat Asia Express 2024
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe