Dispozitivul non-invaziv care monitorizează glicemia revoluţionează gestionarea diabetului

  • Dispozitivul BEATINFO monitorizează glicemia folosind date din electrocardiogramă (EKG) şi algoritmi avansaţi de învăţare automată.
  • Oferă o alternativă non-invazivă la senzorii tradiţionali, fiind aşteptat să fie disponibil în aproximativ doi ani.
  • BEATINFO se sincronizează cu o aplicaţie mobilă pentru a oferi date în timp real şi alerte privind nivelurile de zahăr din sânge.
Urmărește
630 afișări
Imaginea articolului Dispozitivul non-invaziv care monitorizează glicemia revoluţionează gestionarea diabetului

Sursa foto: Singular Wings

Un monitor revoluţionar non-invaziv de glicemie continuă (CGM) este pe cale să transforme gestionarea diabetului prin prezicerea nivelurilor de zahăr din sânge pe baza datelor din electrocardiogramă (EKG), relatează New Atlas. Dispozitivul, dezvoltat de Singular Wings Medical, a fost prezentat la Expoziţia Innotech Taiwan 2024 şi oferă o alternativă inovatoare la CGM-urile tradiţionale, care necesită senzori invazivi sub piele. CGM-urile actuale monitorizează în timp real glicemia, dar sunt costisitoare, produc deşeuri şi trebuie înlocuite la câteva zile.

Noul CGM al companiei Singular Wings citeşte datele ritmului cardiac prin intermediul EKG-ului pentru a estima nivelurile de zahăr din sânge, folosind algoritmi avansaţi de învăţare automată. Această monitorizare bazată pe EKG a arătat rezultate promiţătoare, deoarece cercetările au descoperit că atât glicemia ridicată (hiperglicemia), cât şi cea scăzută (hipoglicemia) afectează caracteristicile electrice ale inimii, vizibile în citirile EKG. Singular Wings şi-a antrenat modelul să recunoască aceste modificări şi să prezică nivelurile de glucoză cu o acurateţe medie de aproximativ 80%, deşi este necesară o validare suplimentară.

Dispozitivul, denumit BEATINFO, este uşor şi poate fi purtat cu o curea elastică în jurul pieptului sau cu un plasture. Acesta se sincronizează cu aplicaţia BEATINFO Health, disponibilă pe iOS şi Android, pentru a oferi date în timp real despre glicemie. Utilizatorii primesc alerte atunci când nivelul lor de zahăr din sânge depăşeşte limitele normale. Deşi produsul este încă în dezvoltare, se estimează că va fi disponibil pe piaţă în aproximativ doi ani, oferind o soluţie mai puţin invazivă şi mai accesibilă pentru persoanele cu diabet.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici