- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (20.10.2024, 22:07)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Iubirea noastră pentru cartofi şi pâine are rădăcini preistorice, arată un nou studiu
- Pasiunea omenirii pentru carbohidraţi ar putea fi mult mai veche decât credeam, arată un studiu recent publicat în revista Science.
- Cercetătorii au descoperit dovezi că strămoşii noştri au dezvoltat abilitatea de a digera amidonul cu sute de mii de ani înainte de apariţia agriculturii.
Urmărește
1347 afișări
Iubirea noastră pentru cartofi şi pâine are rădăcini preistorice, arată un nou studiu
Echipa de oameni de ştiinţă de la Laboratorul Jackson din Connecticut şi Universitatea Buffalo din New York a analizat o genă numită AMY1. Această genă ne ajută să digerăm amidonul din alimente precum cartofi, paste, orez şi pâine, transformându-l în energie pentru corpul nostru, punctează CNN.
Feyza Yilmaz, autorul principal al studiului, explică: „Am vrut să înţelegem dacă această adaptare genetică corespunde cu apariţia agriculturii. Este o întrebare fierbinte în domeniul nostru".
ULTIMELE ȘTIRI
-
SUA afirmă că l-au ucis pe liderul Statului Islamic Abu Yusif într-un raid aerian în Siria
-
De ce a investit Dan Şucu 40 mil. euro în celebrul club de fotbal Genoa? Interviu exclusiv la ZF Live. Dan Şucu: După Rapid, Genoa este următorul pas în crearea unui grup multichannel de cluburi de fotbal
-
Clotilde Armand renunţă la poziţia de senator la doar o zi după ce a spus că va prelua mandatul. „Vă transmit prin prezenta cerere că renunţ la dreptul de preluare a mandatului de senator”
-
Florenţa deschide coridorul Vasari pentru prima dată publicului. Vizitatorii vor putea parcurge cei 750 de metri pe care au păşit duci, dictatori şi elitele ilustre ale Europei
Cercetătorii au examinat ADN-ul a 68 de oameni antici şi au făcut o descoperire surprinzătoare. Cu 45.000 de ani în urmă, vânătorii-culegători aveau deja mai multe copii ale genei AMY1, ceea ce înseamnă că puteau digera bine amidonul. Mai mult, această adaptare exista şi la neanderthalieni şi la o altă specie umană dispărută, denisovanii.
Rezultate sugerează că strămoşul nostru comun, care a trăit acum aproximativ 800.000 de ani, avea deja această capacitate de a digera amidonul. Asta înseamnă că oamenii mâncau şi digerau alimente bogate în amidon cu mult înainte să înceapă să cultive cereale.
Taylor Hermes, profesor la Universitatea din Arkansas, care nu a fost implicat în studiu, spune că descoperirile susţin teoria că tocmai carbohidraţii, nu proteinele, au furnizat energia necesară pentru creşterea creierului uman de-a lungul evoluţiei.
Studiul mai arată că în ultimii 4.000 de ani, capacitatea oamenilor de a digera amidonul s-a îmbunătăţit, cel mai probabil datorită trecerii la agricultură şi la o dietă bogată în cereale.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Avem misiunea să apărăm Democrația în România. Pentru că am trăit în Comunism. Dictatură. Ceaușescu!
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Joe Biden, președinte doar pe hârtie: dormea tot timpul și delega totul. Cine trăgea de fapt sforile la Casa Albă?
CANCAN.RO
E oficial, vin ninsorile în București! Pe ce dată ninge, potrivit meteorologilor weather.com
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe