- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (15.09.2009, 20:28)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un bărbat din patru suferă de disfuncţie erectilă după 35 de ani
Un bărbat din patru suferă de disfuncţie erectilă după vârsta de 35 de ani, stresul, pierderea locului de muncă, lipsa banilor şi a siguranţei de sine fiind printre cauzele acestei maladii, a spus marţi, medicul urolog Sebastian Voinea, de la Spitalul Fundeni.
Urmărește
5983 afișări
Un bărbat din patru suferă de disfuncţie erectilă după 35 de ani (Imagine: Mediafax Foto)
"După 35 de ani, un bărbat din patru are această problemă. De ruşine şi, poate, din orgoliu, numai unul din 10 cere şi ajutor de specialitate. Stresul, o stare de tensiune permanentă şi alimentaţia plină de grăsimi a scăzut vârsta bărbaţilor cu probleme de erecţie la 35 de ani. Puţini au însă curajul să meargă la medic şi să vorbească despre scăderea performanţelor sexuale în viaţa de cuplu'', a declarat Sebastian Voinea.
Profesorul Ionel Sinescu, preşedintele Asociaţiei Române de Urologie, a spus că un om care îşi pierde serviciul, care nu mai poate asigura bunăstarea minimală a familiei este stresat şi obosit de căutarea unui loc de muncă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: În România Educată a lui Iohannis, copilul tău e victimă. Școala la stat l-a învățat să nu știe nimic
-
Republica Moldova schimbă moneda de referinţă de la dolar la euro. Maia Sandu: „Un simbol al integrării noastre economice în Uniunea Europeană”
-
Liderul opoziţiei conservatoare din Germania susţine discuţii pentru un acord de liber schimb între UE şi SUA lui Donald Trump
-
Apetit pentru mobilitate: Consumul de benzină şi motorină, în creştere în 2024
"Toată această stare se repercutează inclusiv prin apariţia de disfuncţii erectile, avem astfel de pacienţi cu tulburări de funcţie erectilă. Investigaţiile arată că este vorba de o stare pasageră, indusă de o astfel de condiţie, de stres, oboseală exagerată, de nesomn", a adăugat Sinescu.
Incidenţa disfuncţiilor erectile este de 25% la barbaţii peste 35 de ani, dar există şi cazuri de pacienţi în vârstă de 20 de ani cu disfuncţie erectilă psihogenă, adică pacientul nu este foarte sigur că va fi la înălţimea aşteptărilor partenerei sale şi atunci apare blocajul.
Specialiştii spun că o astfel de problemă nu trebuie ignorată, deoarece se poate asocia, în timp, cu alte afecţiuni. De exemplu, un bărbat cu disfuncţie erectilă are predispoziţie ridicată de a face infarct în cinci ani de la debutul problemei.
Potrivit medicului Voinea, 70% din bărbaţi rămân netrataţi din cauza faptului că bărbaţii discută încă greu despre problemele sexuale.
Dacă boala este de natură organică, aceasta se rezolvă cu ajutorul unor medicamente, injecţii sau proteze. Dacă este legată de depresie, stres sau alte tulburări, aceasta se rezolvă prin consiliere din partea unui psihoterapeut.
Disfuncţia erectilă este o boală frecventă, care afectează 1 din 10 bărbaţi în lume şi care va afecta, în 2025, 322 de milioane de bărbaţi în Europa. La 8 din 10 pacienţi boala apare din cauze organice, diabet, scleroză, accident vascular cerebral.
"Bărbaţii trebuie să înţeleagă foarte clar că există o legătură strânsă între disfuncţia erectilă şi alte boli de inimă. Această boală este un semnal de alarmă pentru instalarea unor boli de inimă, factorii de risc fiind aceiaşi ca la bolile de inimă: colesterol mare, alimentele bogate în grăsimi, sedentarismul, diabetul. Disfuncţia erectilă este o boală care se manifestă prin scăderea cantităţii de sânge care intră în penis", a precizat Voinea.
Un bărbat cu disfuncţie erectilă este un potenţial cardiac sau suspect de accident vascular până ce un medic pune un diagnostic. Diagnosticul se pune de către medicul urolog, pe baza unei discuţii cu pacientul şi a unor teste de sânge pentru determinarea lipidelor, glucidelor, un EKG şi măsurarea tensiunii arteriale.
Citește pe alephnews.ro: Din ce în ce mai mulți ruși se înrolează de partea Ucrainei. Cum poate influența asta soarta războiului
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Predicțiile Financial Times pentru anul 2025: Analiștii sunt optimiști în privința unui posibil acord de pace între Ucraina și Rusia
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume, imagini incendiare în costum de baie, de Revelion
PROSPORT.RO
Bursucu a făcut primele declarații după demisia de la Kanal D. Ce a răspuns postul turcilor când a văzut anunțul
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe